Hur många 0:or finns det i världen?

Vi tycks samla på oss alla, oförtjänt tycker jag! 
Predda gjorde ett riktigt bra lopp, efter en liten fadäs i värmningen en missuppfattning som ställde till det, uttryckte Predda sitt missnöje genom att slå med svansen och spänna sig första varvet. 
Jag såg att det var fel, kusken sa att något var fel och Predda tjurade. Men vi löste det till loppet, och kusken sa att han var bättre än han förväntat sig och tog i hela vägen i mål! 
Men... Det räcker tyvärr inte till att komma tillbaka i samma klass, återigen slå nytt personbästa genom att sänka sig med 2 sekunder i långlopp. Motståndet på Solvalla är vasst. 
 
 
Han mår som en kung idag, glänser och myser i solen. Trots stenhård bana och att han trampade in en sten i strålen, så ser han fin ut. Själv tyckte jag att han verkade skev i bakkotorna i skritten och var orolig för skador. 
Men benen var fina idag och han kommer få några veckor på sig att smälta sina 5 lopp nu, och träna i skonsamt tempo. Har vi tur kan vi göra 2-3 lopp till innan banorna kräver fäste. 
Det är inte mycket som bekommer denna häst, allt ståhej var bara roligt, liksom den delegation av unga män från Malta som stalkar mig, nåja inte för min skull, men för att de så gärna vill köpa min häst. På Malta skulle han räcka långt och ålder, skick och att han är valack är vad de söker. 
Men självklart säljer jag inte min bästa vän. 
 
Efter moget övervägande kommer vi fortsatt satsa på honom, och sen får han bli min ridhäst. Vi ska även försöka leasa ut Maran och målet är att hålla oss till varsin häst hemma, pga både ekonomi och hälsa. Mina händer blir sämre och Hasses rygg är besvärlig, så för att underlätta för varandra så måste vi se till att inte ha så mkt arbete med dem att vi inte kan avlösa varandra och ibland ta ledigt. Så nu väntar vi spänt på att se hur Greta utvecklas. 
 
 
 
 
 

Då kör vi igen då...

Anmälde till Romme men vi kom inte med ens i ett P21 lopp, men till Solvalla är vi välkomna på 20 poäng.
lopp 12 igen, blir en sen natt men vi vill ju hålla igång honom nu. Ska bli spännande att se vad han kan göra denna gång, med sitt personliga rekord i benen. Distansen blir 2660 och han kommer gå på sina barfotasulor fram. 
Hovarna bak ser fina ut, Keratex hoof hardener stärker och Builder bygger upp ett litet skydd. 
Vi har också införskaffat Keratex Gel, för att skydda hoven mot fukt på banan som gör hovarna porösa. 
 
En fin tävlingsdag, många fina hästar och roliga aktiviteter. De flesta ger sig väl iväg efter sosta V75 och vi är inte särskilt betrodda denna gången heller, men vore roligt med en placering iallafall. 
Anmälningarna till våra hemmabanor snittar ca 26 anmälda/ per lopp och det behövs poäng. 
 
 
 
Predda gick ett jobb i Rättvik i fredags på en stenhård bana, märktes att han inte trivdes med det alls, men fick lufta sig i någorlunda tempo i 2,5 varv, det som gäller imorgon. 
Duscha gillar han desto bättre... 
Som ni ser har tån vuxit rejält på 12 dagar, sen den senaste verkningen. Så biotinet och B1 vitaminen tycks göra skillnad. Hasse har nu verkat ner igen och satt på sula. Förhoppningen är sen att kunna hålla efter tån och framförallt vinkeln utan att ta ner den för mycket då vi gärna ser att han ska kunna tävla barfota även fram, han slår på sig lite grann i hagen också med skor. Ogillas, men vi måste kunna träna och nu är det stenhårda vägar och nytt grus på vägen, som orskat både punkteringar och ömma hundtassar samt hål i en och annan gympasko. 
Extremt dåligt val av grus som dessutom nu mest hamnar i diket och i mittfåran. 
 
 
 
 
Vi rider en hel del och just nu handlar det om skolning, att precis som i vagn lära sig vad vi vill, inte vad han tror vi vill. Men han är väldigt samarbetsvillig och börjar direkt pocka på min uppmärksamhet om han tycker vi latar oss på långa tyglar. Så jag hoppas det kan bli några turer till ridhuset under vintern. 
Borde vara den ulrimata träningen både pga underlaget men också för att ålla honom smidig och sysselsatt. 
 

Härlig helg...

Predda har tagit allt bra,och jag  är lika förvånad varje gång efter lopp, då benen, ryggen och bakdelen känns fina.
man går liksom och väntar på bakslaget....
Det vi dock märker är att han sliter mer ojämt på vänster bak, dvs sliter ner en liten bit av hovväggen på utsidan när han går utan framskor, medan har han dem på i lopp så håller sig bakhovarna finare. 
Det är inget som går hål på eller så, utan man kan sen raspa till det jämt och fint men i slutändan vill man ju att ha ska använda hoven på ett korrekt sätt för att undvika slitage. 
Anledningen till detta fnular jag lite på, och fick väl en liten knuff av att läsa Anders Hesselgrens inlägg i i vår travtränargrupp på FB. Han låter också sina hästar vara barfota så mycket det går, och det är ju själva verkningen med kort tå och en låg trakt som han jobbar med,  ( hästar med gaffel och senskadeproblematik)  och specialskor om det behövs. Men det gör han i syftet att hästen ska använda sin stråle mer, som trampdyna. Inget konstigt där heller... Men när han kom med förslaget att istället plasta strålen för hoven, och med vilka resultat det gett för hans hästar, så fick jag ihop det. ( Förslaget var allmänt, inte riktat till oss, utan ett svar på en artikel om hur Jimmy Takter och Razer provat att använda Propad sulan direkt på hoven utan sko. ) 
 
Bak har ju Predda en fin stark stråle, om än platt. Men fram har de inte kommit lika långt alls. Och det jag då tänker är att han inte kan lägga lika mkt vikt i steget fram, för strålen bär inte fullt ut,  och då fördelar om det bakåt. 
Det stämmer väl med loppfilmerna, vi har tittat om och om igen. Steget är kortare fram utan skor. 
Han går så mycket barfota han kan fram, men behöver skor i ridningen, då underlaget kräver det, och bootsen inte sitter kvar.
Intervallträningen i vagn kan han gå barfota då underlaget i den backen är tillåtande. 
 
Just nu blir det mest ridning, målet är att kunna jogga utan att bli het, samma långa inlärning där som vi fick göra med honom i vagnen när han kom hit. Nöta, nöta, nöta.... 
 
 
Och den här stigen är ju inga problem från stallet, men efter
 jogg och vända hemåt, så är det minsann träning som heter duga, svårt att hetsa bland stock och sten... 
 

Och lite uppdatering..

Lopparkivet är fantastiskt, kan man analysera loppet om och om igen... 
Se alla detaljer och jämföra. Och ja, han är ursäktad.... Moralen var det inget fel på. Han tappade lite då Ulf fick ta upp honom för att ta luckan, men sen gick han ikapp klungan i sista sväng, men där tog krafterna slut. 
Nu vet vi varför.... Han gick 1.11.8 första tusen metrarna från sitt bakspår, klockat ett varv från 2160 pinnen. 
Jösses... och motståndet var grymt bra, vi hade ju ingen koll på det före. 
Allt är som vanligt idag, vilat lite i hagen, glad, kaxig, äter och dricker. 👍
 
Men  hur vi ska bära oss åt med 20 poäng och dåliga proppar blir tufft. 
Mer ridning för mig antar jag så länge ☺️
 
 
 
 
 
 

Inga pengar...

med oss hem idag heller... 
Predda var kanonfin i värmningen men väldigt loj i boxen före start. Han orkade inte hela vägen trots lucka och drog på sig mjölksyra. Dock nytt personbästa på medeldistans / volt, inte dåligt för en häst som varit borta så länge trots allt! 
Han gick 7:e Bästa tid men blev 10:a. 
 
Banan var kanon men vi ångrar ändå att vi tog av framskorna då han verkar trivas bättre med bara barfota bak, kanske lite mentalt. 
 
Återstår att se hur han tog loppet.