Då kör vi igen då...

Anmälde till Romme men vi kom inte med ens i ett P21 lopp, men till Solvalla är vi välkomna på 20 poäng.
lopp 12 igen, blir en sen natt men vi vill ju hålla igång honom nu. Ska bli spännande att se vad han kan göra denna gång, med sitt personliga rekord i benen. Distansen blir 2660 och han kommer gå på sina barfotasulor fram. 
Hovarna bak ser fina ut, Keratex hoof hardener stärker och Builder bygger upp ett litet skydd. 
Vi har också införskaffat Keratex Gel, för att skydda hoven mot fukt på banan som gör hovarna porösa. 
 
En fin tävlingsdag, många fina hästar och roliga aktiviteter. De flesta ger sig väl iväg efter sosta V75 och vi är inte särskilt betrodda denna gången heller, men vore roligt med en placering iallafall. 
Anmälningarna till våra hemmabanor snittar ca 26 anmälda/ per lopp och det behövs poäng. 
 
 
 
Predda gick ett jobb i Rättvik i fredags på en stenhård bana, märktes att han inte trivdes med det alls, men fick lufta sig i någorlunda tempo i 2,5 varv, det som gäller imorgon. 
Duscha gillar han desto bättre... 
Som ni ser har tån vuxit rejält på 12 dagar, sen den senaste verkningen. Så biotinet och B1 vitaminen tycks göra skillnad. Hasse har nu verkat ner igen och satt på sula. Förhoppningen är sen att kunna hålla efter tån och framförallt vinkeln utan att ta ner den för mycket då vi gärna ser att han ska kunna tävla barfota även fram, han slår på sig lite grann i hagen också med skor. Ogillas, men vi måste kunna träna och nu är det stenhårda vägar och nytt grus på vägen, som orskat både punkteringar och ömma hundtassar samt hål i en och annan gympasko. 
Extremt dåligt val av grus som dessutom nu mest hamnar i diket och i mittfåran. 
 
 
 
 
Vi rider en hel del och just nu handlar det om skolning, att precis som i vagn lära sig vad vi vill, inte vad han tror vi vill. Men han är väldigt samarbetsvillig och börjar direkt pocka på min uppmärksamhet om han tycker vi latar oss på långa tyglar. Så jag hoppas det kan bli några turer till ridhuset under vintern. 
Borde vara den ulrimata träningen både pga underlaget men också för att ålla honom smidig och sysselsatt. 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback