Älskade Marilyn......

Idag var jag av en händelse och jobbade i trakterna av Tierp, och då blev det genast en sväng till Årsta Gård där Marilyn har sommarlov. Ahh...... ge mig gården nu!! Vill också ha en sådan fin gård.

Maran blev glad att se mig, kom direkt ur flocken på 19 ston när jag ropade och körde genast bort de andra för att försvara sin plats som nummer ett hos matte. Jag var intressant i ungefär två minuter sedan återgick hon till att beta.

Det var lite knuffande och bestämda åsikter om vem och vilka som var de tuffa brudarna, och Maran hon var varken eller... Går sin egen väg. Lite tunn hade hon blivit, men ganska väntat eftersom hon är van att äta kraftfoder, och att beta 24 timmar om dygnet tar ett tag att vänja sig vid. I övrigt var det precis som på dagis, kladdiga snoriga näsor och ögon, och genast tog åminstone tre av hästarna tillfället i akt och snora ner min jackärm..... Precis som på dagis alltså. Hon har fortfarande lite problem med höger bak, lite stel i gången i skritt och ngt nedsliten hov, men helt ren i traven.







Ni får tänka bort staketet.....!!

Så nu kan husse sova på nätterna igen, och lugnt låta familjen Rosén göra som de gör... Och det är ju inte vilka hästar som helst som sällskapar....... Vad sägs om Camilla Highness dotter som sällskap?

Nu ska jag genast surfa runt på Hemnet och leta gårdar i Gryttjom.




Ha det! /Mia




Vilken häst vi har...

I lördags morse lastade vi Marilyn, som reste själv hela vägen till Tierp och Årsta Gård, där hon ska gå på bete med andra ston i samma ålder och köras in till hösten. Maran stod som ett ljus hela vägen och mumsade på hö, och var hur lugn som helst inte en enda svettfläck eller något annat som tyder på stress.

Hon fick komma in stallet först och ta sina mått, för att sedan mätas med jämna mellanrum under sommaren. På förhand fanns ett annat fint sto efter Klack Jo, som var riktigt fin och blivit en riktig snackhäst. Men väl ute i hagen var det någon annan som visade sig från sin bästa sida och fick publikens blickar på sig.

Vid släppet sprang 17 ston ut på ängen i galopp huller om buller, och en stod lugn kvar vid staketet och betade vid sin husse... gissa vem?

Sen tog hon fart...... och efter en stunds uppvisning ställde hon sig och betade, och snackhästens husse kom fram och klappade om "sin" häst som alla talade om.... lyfte lite på pannluggen och rynkar lite på pannan, är det här verkligen min häst? men tycks bestämma sig för att det är det......

Tills fler kommer fram och frågar vad det är för stam på stoet? och då svarar en i personalen... hon är efter Aldermarin! Det var ett jätteroligt ögonblick..... jag kan förstå om man inte känner igen sin häst EFTER ett sommarlov, men några minuter efter släpp? ...... vi fick allt på film, jätteroligt....
Fast just den delen klippte vi bort, vill ju inte genera någon, men oj vad skoj det var att köra den i slowmotion!

Så nu hoppas vi att HON blir en snackis istället, och att Aldermarin får fler bättre ston, han är alldeles för underskattad i aveln!

Mvh Mia