Sol och grönt på backen... då vaknar hästköparna!

Ja, vi har ju som sagt dragit tillbaks annonserna på Marilyn, då vi beslutat att hon ska få åka till Tomas Rosén i maj, och släppas med andra ettåriga ston på bete. I augusti sedan blir hon inkörd och skodd, och så hämtar vi hem henne senare under hösten. Och nu ringer telefonen....... Över 1500 ggr har filmerna på Marilyn visats på youtube, och vad vi förstår är det många som tittar gång efter gång.

Vi har fått en del förfrågnongar och bud på henne, men det hade det varit värt i början av året, nu har vi lagt ner arbete och hittat en lösning, så nu satsar vi på att få henne klar för premie och tidigt kval, och hoppas få tillbaka kostnaderna. Vi är fortfarande öppna för förslag och en öppning som kan bli aktuell är också att sälja henne i andelar, och behålla några andelar själv.

Hur som helst är det kul att exteriören och hennes psyke tilltalat så många och utmärker henne. Fadersstammen är inte riktigt vad som efterfrågats på marknaden men då är det ännu roligare att hon har kunnat väckt sådant intresse, och ansetts som ett intressantare ämne än många andra. Kanske är Aldermarin underskattad? På det lilla stomaterialet han fått har han ju faktiskt lämnat Grei Sol, som också är godkänd för avel.

Hur som helst känns det bara bättre, och jag hoppas fortfarande att vi får möjlighet att betäcka om Tösen redan i år, och det kan finnas en lösning på det också, men anledningen till det håller jag ett tag på ännu.

Tänk vad magiskt det är med vår.......

Mvh Mia


En sådan här häst får man bara en gång i livet...

Jösses säger jag bara. Här är vi visserligen vana vid snälla hästar, men speciellt stadiga i huvudet och tåliga kan man inte direkt skryta med. Horsenality är ett ganska bra ord, och gisses vilken sådan Maran har!

Idag när jag var ute med hö i hagen, skakade jag plastsäcken ordentligt och la samtidigt upp den på ryggen på Maran. Hon rörde inte en fena medans jag tryckte till den prasslande säcken och formade den över hennes rygg. Hon bara åt.... efter ca en minut lyfte hon huvudet och vände sig mot ryggen, tog tag i säcken med tänderna och lyfte den av ryggen och la den bredvid sig, medans hon fortsatte äta. Maya hade redan svimmat, trots att det inte var hennes rygg.



I övrigt har vi en riktigt solig dag, och hoppas att snön och isen ska smälta!


/Mia