Underbart soligt..

 
Predda tränar som en Gud.... 
Tyvärr tog han ett felsteg och trampade sönder sin tusenkronors sko..... 
Suck. 
 
 
 

Lite bilder...

 
 
 

Nu vart det snö...

Vi hann få ut hästarna på var sin runda i vagn igår förmiddag innan snöfallet började. 
Predda blir bara bättre och bättre och det känns riktigt  positivt. Marilyn har hunnit gå tre jobb senaste veckan och hon känns mer stabil nu när hon landat lite. Hon sköter sig bra men har lute besvärligt med att trava bra med brodd i skorna. Hon är nyskodd och det ser lite trångt ut, så Hasse måste snart sko om och sätta på en snösula också. 
 
Snön vräkte ner, kom 3,5 dm på några timmar och det blåste upp. Hästarna är inte riktigt så duktiga som man skulle kunna tro att tackla sådant, utan helt ologiskt ställer sig ute på åkern, för att ha sikt och kunna fly, istället för att stå under de täta granarna och äta sitt hö. 
Hade Kellie levt hade hon tagit täten och gjort så. 
Greta och Tösen hade det lite blåsigt under natten i uteboxen, och vi hoppas nu på lugnare väder, då Tösen alltid mår dåligt av kraftiga vindar. Greta mår bättre och snart kan vi nog räkna henne som helt återställd. 
 
Plogen har tack och lov varit här, så nu är det uppfarter och stallplan som måste körs av med slungan, hoppas den vill starta, blir första gången i år som den används. 
 

Gott nytt år....

 
 
 
2014 har med facit varit ett händelserikt år, men mer åt det negativa hållet. 
Några guldkorn blev det förstås, Greta kom till världen, några nya bekantskaper inom travet och nytt jobb. 
Johnny fick äntligen en rimlig förklaring på sina magbekymmer och ser nu piggare och kryare ut igen. 
 
 
Marilyn flyttade till Hudiksvall med förhoppningen om att utvecklas och gå kval före sommaren, något som grusades snabbt pga en fraktur i benet. Därefter har hon inte varit samarbetsvillig i banjobb och gjorde ett riktigt magplask på Bollnäs i sitt kvalförsök. 
 
 
Vår älskade Kellie blev sämre och droppen blev den ögoninfektion som hästarna drabbades av efter att vår inackordering kom hem från sin betäckning. Hon var redan väldigt nedsatt men visade livsgnista och njöt av sol och bete men insjuknade allvarligt och fick lämna jordelivet. 
 
 
 
 
Chocken efter att ha lämnat iväg ett friskt och härligt sto med ett nyfiket föl, till att få hem ett magert, uttorkat  och apatiskt sto  med ett skyggt föl, blev nästan övermäktigt. Sorg och ilska om vartannat. 
Här är hon badad och fått bort fästingar, styngflugeägg och fått grimman avklippt från manen. 
( Denna tråkiga historia har nu fått ett gott slut, och vi väljer att lämna det så. Frågor eller kommentarer undanbedes offentligt .) 
 
 
 
Nu lämnar de oss till helgen, för att åka tillbaka till sin ägare, och vi kommer sakna dem såklart, men det innebär också att vår Marilyn får flytta hem, då 10 månaders proffsträning nu har ätit upp vår buffert. 
Vi får jobba lite mer intensivt själva, och förhoppningsvis kan jag få anledning att komma upp i sadeln igen. 
 
Predda är på gång, och lite nya ideer och planer om hans skobekymmer finns. 
 
Greta avslutade året med att skrämma livet ur oss, nästintill livlös men återigen visar hon prov på tillit och samarbetsförmåga och låter oss sköta om henne utan protester. 
Det lutar åt någon form av inflammation i urinvägar/ njurbäckeninflammation men riktigt säkra är vi inte ännu. 
Utredningen fortsätter. 
 
 
Nu hoppas vi på ett bra 2015 med två hästar till kval och en under inkörning. Marilyn kommer vara till salu även om vi gärna ser henne kvala först, har lite idéer, och Greta avvaktar vi med att bestämma någonting så länge. 
Fokus är att hon blir helt återställd. 
God fortsättning!