Nu börjar det igen....

Den fantastiska resan att planera vilken hingst vi ska välja att betäcka Tösen med 2012. Vartannat år känns lagom, och det tråkiga är ju att vi inte ännu vet hur bra Marilyn blir, för det hade ju underlättat valet lite, men det känns ändå som om vi har en ganska bra uppfattning.

Med två osålda avkommor här hemma, tycker ni kanske att vi ska hejda oss, men icke..... Maya är ett undantag, en chansning som blev oerhört vacker och troligen har en hel del bra gener att plocka fram på banan. Men olyckor vid fel tidpunkt i hästens utveckling blir svåra att forcera sig förbi, och med hennes arvsanlag gällande överkänslighet mot foder osv. känns det lite orättvist att döma ut henne på förhand. Hon har iallafall gjort stora framsteg hos Agneta, men hon skulle själv aldrig satt sig i en vagn bakom denna häst... Åh andra sidan tror jag inte att hon åker bakom någon häst....... men det ligger mycket i det hon säger och vi får se om vi kan lyckas bryta oss igenom Mayas spärrar.

Vad det gäller Marilyn så finns gott hopp om att både kunna sälja henne, eller behålla henne själva. Hursomhelst ska hon få åka iväg för inkörning och utbildning, då vi förstår nu att vi inte har det optimala läget längre att träna unga hästar i omgivningen här.

Men......... Hingstar var det. Vi blir ju väldigt begränsade då Tösen bör insemineras och helst på Lassols Gård. Hon behöver således en hingst som går på semin och kan skickas på transport. En hingst med goda resultat, bra psyke och inte allt för grov eller tung.

Funderingar finns på Tangen Scott, Mörtvedt jerkeld, Lome Kongen samt ny komlingen Farmbaron om han kommer stå till tjänst redan i år. Vore kul att vara med i första kullen på en ny avelshingst. Jag tycker det dessutom vore roligt med en Atom Vinter linje. Har varit lite skeptisk till hans vetrinära anmärkningar och dess arvbarhet, men det känns som om jag ska släppa det nu. Barnbarnen visar reultat.

Bork Odin är ju en funderare om han finns tillgänglig, men tycker möjligen att han ger lite grova avkommor?
Lundfrigg ska ju fribetäcka i år, vilket underbart hästliv, men vi tror inte det passar Tösen. Hon hatar trots allt hingstar, även när hon brunstar. (Annars vill jag åt hans bakkärra, fortfarande....)

Alla tips, funderingar och upplysningar tas tacksamt emot.........

Tillslut......... Marilyn börjar ändra färg...... Har plötsligt fått stickelhår på bakbenen........

/Mia






Vackra fina Marilyn...