Underbara sköna helg...

Förra helgen hann vi med en ridtur innan mörkret föll. Tösens och min premiärtur för året........
Hon blev ju ormbiten förra hösten och därefter har hon fått vila genom sin dräktighet.

Men nu var det dags...... och gissa om hon var glad. På med grejorna så går vi! Hasse och Marilyn följde med och på hemvägen blev det lite gruff vem som skulle gå först. Till slut prejade Maran oss och tog nöjt ledningen i majestätisk skritt. Hon är 6 månader och kommer troligen inte bli lika stor som varken Tösen eller Aldermarin, men har samma stora steg. Kan bli mycket intressant. Telefonen har börjat ringa och lite intresse mejl. Känns underbart, att vi verkar ha tänkt rätt.
I veckans nummer av Travtränaren var det ett stor artikel om just fördelen med kallbloden som amatörhäst, att vilkoren blir mer jämnlika i sporten, eftersom kallbloden inte kostar skjortan i betäckningsavgifter eller i inköp, vilket gör att alla har möjlighet att från början köpa en välstammad unghäst och börja träna. Det i sin tur med de fallande betäckningssiffrorna och antalet minskade fölningar, gör också att det går att sälja kallbloden till ett skäligt pris, och undanbe sig skambud.

För vår del vore det underbart om vi kan betäcka, föda upp och sälja kallblodsföl undan Tösen, för att få följa dem på banan som uppfödare. Det skulle förgylla våra dagar, och ha en meningsfull sysselsättning.

Att föda upp ett eget varmblod idag, betyder livslångt ägande/tränande, för du har ingen möjlighet att spela i samma division  som topptränade/välstammade hästar, och tar din häst inga placeringar, uteblir också startpoängen och du kommer inte med i lopp. Dvs om du har en tränad och frisk häst....... Har du en skadad eller sent utvecklad häst, måste du själv vara på topp och ha riktigt tur. Som på lotto ungefär...

Någon gång då och då inträffar faktiskt undret att en amatöruppfödd och tränad häst blir riktigt, riktigt bra trots en trasslig start. Se bara på Arby´s Amalia. Hatten av..........




Mat i alla väder och kläder....

Vill man inte stå i klafset och dessutom ha matens för sig själv, kan man ju alltid ställa sig i foderlådan...

(Förra helgens klafs........ idag är det minusgrader och allt har frusit på till knöligt och hårt underlag.)

Putte i sin stiliga trenchcoat!

Ha det/Mia