Snart slut på året...

Tack och lov, måste jag ändå säga. Vi väntar på snö och att dagarna åter ska bli ljusare, och ett nytt härligt tävlingsår. Trots uteblivna resultat för Preddas del, är vi toppen nöjda. Det känns nästan som en omöjlig kombination idag att komma tillbaka i hans klass, efter så lång tid. Hästarna blir snabbare och så även banorna. 
 
Ska man vara lite krass är det synd. Farten är skadlig och jakten på tiondelarna gör i många fall skada. 
Vi kan väl ändå summera att vi lärt oss väldigt mycket, så även Predda. Hur många kan sela ut en äldre häst som läet om och taggat ner? Enklast möjliga utrustning och fräsch efter alla loppen. Så nästa år ska vi göra ett försök att satsa på monte. Tror det kan passa hans styrka och uthållighet, och speeden är lite underordnad en duktig ryttare då det är väldigt ojämn klass på tjejerna, och det är inget promenad i parken att rida lopp precis. 
 
Det bästa vore nog också för Predda att få vara utan skor, och skos endast till snabbjobb och lopp. Han är väldigt tydlig med det mesta numera, och när marken frös till utan snö, så blev han öm i ryggen av att få med brodd och skor på stumt underlag. Då plockade han av sig skorna två nätter i rad I boxen. 😂
Däremot lyfter han snällt upp hovarna och Hasse får numera sko utan problem. Men frågar man honom om han vill ta av dem lyfter han ännu snabbare på benen. Hm... 😉
 
I samband med detta har han också visat lite reaktion på en begynnande sadeltvång. detta tycks hänga ihop, och det får man ta på största allvar. Letar just nu efter en ny sadelgjord och har spanat in den här. Sadeln sitter bra, men gjorden är minst lika viktig. 
Det är dyrt att ha häst. 
 
 
Eftersom Greta inte ännu klarar av att stå ensam någon längre stund i stallet, så tar vi bokslut på tävlandet för i år. 
Vi har istället passat på att fixa tänderna på bägge två, något som var behövligt. Predda är väldigt sned i munnen och i sitt bett, så han sliter inte ner dem själv utan måste filas ofta. Och eftersom han kräver lugnande för att klara av tandvården är det ju bra att passa på under icke tävlingssäsong. 
Greta har fått sina vargtänder avyttrade och ska vila munnen från bett i 4 veckor. Så det blir lite promenader. 
 
Ingen dag passerar utan att sorgen och tomheten efter Tösen gör sig påmind. ❤️
Hoppas verkligen att vi får se någon av döttrarna lika fin på banan så småningom.