Lilla Greta...

 
 
Febern har åkt jojo hela veckan, mellan 38.3-40,7 grader. Normal temp är 37.7-38 hos henne. 
Hon fick inflammationsdämpande medicin och vi märker också att hon är öm över ryggen och blir bättre med ett täcke på sig. Febern har varit lägre idag, så de fick lite luft i uteboxen. eftersom njurarna sitter ganska ytligt så misstänker jag att hon kan ha dragit på sig en urinvägsinfektion som kan ha gått över i en njurbäckeninflammation. 
Så som Johnny hade. vet inte om det kan drabba hästar på samma vis, men vi får väl ta nya prover på måndag. 
 
Hon fick bara en fyra dagars kur, så nu får vi se vad som händer utan medicinen. Hästarna tycker det är ganska jobbigt att stå inne, så jag lyckades hitta ett täcke till Greta på City Gross som passade. 
 
 

Blir en lång natt.

 
 
Plötsligt blev hon sämre med 40,7 i temp. och blev liggande. Veterinären fick komma igen och sätta nål och ge henne 4 liter vätska intravenöst och medicin. 
För varje påösa blev hon piggare och kom upp på benen igen. Jättehungrig! 
 
Så blir det Läckberg, Greta och jag inatt. 
Imorgon får vi förhoppningsvis svar på blodproverna. 

Man blir ju galen...

 
Först sjuk själv, och så insjuknar Greta, och vår veterinär har semester. Så distriktsveterinären har precis lämnat oss. ( 3 ggr så dyrt som andra veterinärer och inte lika specialiserade. Men tur att de finns.... ) 
 
greta hittades imorse på golvet i lösdriften utslagen och ville inte resa sig. Hon har 39,4 i feber och vill helst inte röra sig. Nu har hon diat lite och blivit varm men febern ger sig inte och hon går i Slow motion. Så blodprover är tagna och vätskeersättning inköpt samt febernedsättande och smärtstillande. 
 
En fridfull  jul var det .... Men underbarare häst får man leta efter, hon är så snäll att behandla, att vetten vart alldeles betagen. 
 
 

Äntligen snö!

 
 
 
Vi hade inte mer än 3 timmar sol i november, och det känns. Även underlaget har varit katastrof, hårt och fruset och mkt besvärligt för hästarna att rör sig på. Fölen är nu chipmärka och skötte sig på bästa vis. Det skär i hjärtat när man ser lilla Moddelina och hennes kärlek till Hasse . han är hennes allt. Hon behöver all trygghet hon kan få efter denna sommaren, och ganska snart ska mamma Marolina åka hem till Hudiksvall. 
 
Vi har påbörjat avvänjningen från sina mammor och det går bra. Det svåra är att hålla fölen inne, då de har så tjocka pälsar och blir svettiga. Så en liten stund åt gången utan sina mammor. 
Predda har fått sina specialskor, och har börjat träna ordentligt. Han mår väldigt bra, men det märks att det påverkat honom att stå ensam i sin hage, då han inte rör sig och leker, utan mest står stilla, och då försvinner ju en del av den smidighet och styrka han behöver. 
Marilyn ska gå kvallopp på torsdag på Bollnäs, hon har tränat bra och nu hoppas vi att hon kan sköta sig. Caroline har valt att sätta upp en mer erfaren kusk och därför kommer Kajsa Frick köra henne, vilket känns mkt bra. Jan- Olov Persson var förstahandsval då han kört henne i jobben, men han ska ta med fler av sin egna som sällskap till henne, och då måste han köra någon av dem såklart.