Elite Elite Elektra...

Vilken tjej!
Att se en häst växa och utvecklas som hon gör är helt otroligt. Hon går från klarhet till klarhet och bara njuter av livet. Hon vill vara i centrum hela tiden, och bara älskar att bli ompysslad. Hennes stora kärlek stavas Sandra. Det är inte direkt uppskattat av den lilla gråa, som bevakar varenda klapp, som utdelas och sparkar ilsket i väggen när det gullas för mycket med fel häst. Eftersom Elite är så otroligt snäll så käftar hon inte emot när Piggelin ska munhuggas lite, och därför är det nu underbart lugnt i stallet igen. Våran "hingst" alias Rexbo Tösen har fått flytta till större box, och fått lite avskildhet. Hon tolererar inte längre att någon nosar på henne i stallet och hingst "pratar" med sin flock. Eftersom hon numera gått upp 32 kg, till 464 pannor.. så är det inte direkt så att man vill komma emellan. Men i hagen är hon ursnäll och tar hand om Elite. Det vallas en del men Elite avgudar Tösen och följer henne snällt. Vi har börjat med det nya "superfodret" och det ger effekt. Men pälsfällning och vårbrunst har stökat till det lite i denna vecka. Eftersom hingstar inte brunstar så kan jag lätt förstå att det är lite kaotiskt i Tösens värld. Jag vet inte om hon tänker komma ut ur garderoben eller vad som händer men det ska bli intressant att se hur hennes nya "hingst-jag" kommer påverka hennes tävlingsnerver. Hon är iallafall pampig att se på. Men Kajsa lär få lite mer att hålla i, den saken är säker.

Elite älskar att stå på gången och borstas och ryktas. Hon får massage då alla snögalopper i hagen gjort henne lite trött och stel i bakdelen... Men vem skulle inte få träningsvärk av att springa och gå i 80 cm snö dagarna i ända. Men som sagt massage och promenader har gjort underverk och hon längtar verkligen att få bli "stor" och få någonting på ryggen,,, Hon sneglar och luktar och drar i allt vi tar fram till de andra hästarna, och följer gärna med i varje detalj när vi selar och sadlar. Hon följer så fint på promenaderna och hennes "värld" blir lite större för varje vecka. Hon är hur cool som helst och tittar och luktar. Just lukta är något av hennes personlighet... Hon bara måste sniffa lite i håret eller nacken på oss, och pussas lite också. Hur vanligt är det att en 12-åring utan problem kan handskas med en tvååring? Jag hade gjort klart för Sandra att hon INTE skulle få pyssla med Elite förens hon blivit större och väl hanterad... Men det höll inte Elite med om. Hon VILL  bli omhändertagen av Sandra i stallet...
När ben ska lyftas eller manen flätas eller något annat nytt så vill hon gärna sniffa lite på Sandra och luta sig mot henne. Sandra gör henne trygg!
Och så var det det här med täckena... Elite bara älskar täcken... Vi tycker nog att hennes päls räcker mer än väl, men det tycker inte hon! Eftersom vädret varit som det är fick hon ha täcke för att inte bli blöt av snön. Och som hon njuter... Sedan började hon snegla på de andras innetäcken... Hon lutade sig fram mot täckeshängaren och undersöker vad som hänger där och sneglar mot oss med menande blickar. Och nu så rör hon inte en fena på gången om vi inte lagt på täcke efter borstningen. Suck.. en blivande diva eller bara en fix idé ...vem vet. Oemotståndlig är hon i varje fall.
Nu väntar vi bara på att snön ska försvinna så att det blir lite behagligare ute. Det ska snart börjas med tömkörning och så måste hon få skor på hovarna.

Copy fian blir bara större och större... Det är nästan svårt att få på henne ett täcke. Hon har bott in sig i uteboxen och bara älskar att stå i dörröppningen och spana ut över sitt kungarike. Tur är väl att Johnny kommer och myser med henne på helgerna. Hon riktigt känner hur mycket han tycker om henne, och blåser alltid upp sig lite extra då.


Ha det i marsvädret/Mia och Majsan som vanligt.




Lugnet har lagt sig..

Och alla hästarna är så nöjda. Tösen har börjat träna igen, och Elite studerar nyfiket vagnen. Pigge och Sandra har varit ute och ridit med Sonja och Blixten.. vad kan vara bättre än en 18-årig kallblodsrumpa att gömma sig bakom när man möter skotrar i skogen? Det är ungefär de två enda sätt man kan ta sig fram i Bjursås på. Men apropå gudar.. (Förlåt mamma jag vet att du blir orolig men det är ingen fara..) Väderguden ler ju precis inte mot oss. Nu har jag ju ändå fått erkänna att man kanske inte alltid kan få precis som man vill... särskilt inte när det råder delade meningar om vad som är bra väder. Alla skidentusiaster bara ÄLSKAR Bjursås och skidcentret med sin fantastiska snögaranti! Finns det någonstans i Sverige som det finns garanterat snöfritt? Slå mig en signal isåfall... Efter mer än 1,5 meter snö så börjar vi bli lite utmattade. Tur att inte Kellie är hemma. Vad hade hänt om en shettis på 90 cm blivit utjagad i lös snön, bort från de upptrampade snöstigarna i hagen? Drunknad... kanske. Hade vi haft tur kunde vi kanske lokaliserat henne genom att spana efter öronspetsarna... Jesus. (Förlåt igen...)

Det är också extrem kyla, (Jaha tänker ni som sett rapporterna från SMHI, nu överdriver hon igen) men faktum är att vi är byn som gud glömde... (Förlåt, det bara slapp ur mig..var det inte huset som gud glömde, som var någon film? strunt samma) Det finns inte en enda väderprognos som stämmer in för oss! Ska det garanterat inte bli nederbörd så kan vi räkna med minst 3 decimeter snö. Ska det blir som kallast -5 så blir det garanterat åtminstone -12.
Nätterna kan bli -10-15 och blir naturligtvis -25.
Den väderinfo som träffat närmast råkar vara norsk.. alltså lägg ned SMHI och kör med norska rapporter istället.

Eftersom det nu är så kallt så vart vi tvingade att lägga täcke på Elite så att hon kan vara ute. Efter alla goda råd har vi förstått att man inte bör täcka tvååringar. Men fråga Elite om ni undrar vad hon tycker! Hon bara älskar sitt täcke! Så mycket att hon står som ett ljus när vi tar på det, och protesterar när vi tar av det.
Så hon har fått en mysigt innetäcke också... Gissa vem som är malligast i stallet just nu. Hon vill ju också vara stor.. hon är ju ändå två år! Ingen lite barnunge längre..

Här kommer bilder på Trudie och Gabbe! Mysigt värre...
Jag har hållt mig för att ringa även om jag håller på att förgås av längtan efter henne. Men de måste ju få lite mer tid att känna efter och hinna bekanta sig, innan jag ringer som värsta morsan..
Trudie": Du är stor och stark.. och jag är mycket liten... är du snäll?
Gabbe: "Jag är stor och snäll.. och du verkar som en kul tjej!"

Ha det!                                                       Jag är så liten och du är så stor.. kan du vara snäll mot mig?   Jag är stor och väldigt snäll du är liten och verkar vara en kul tjej!Sötnosar..