Våren närmar sig...

Vi har haft en skön helg, efter en ganska intensiv vecka. Nya jobbet innebär en del resande och tar tid att lära sig. Så helgerna behövs för återhämtning och avkoppling. Jag har ignorerat de smutsiga fönstren som nästan hindrar solen att leta sig igenom, och istället ägnat mig åt stallet.

Tösen är igång igen, och piggare än någonsin. Svår att rida och ännu svårare att köra... Man kunde ju tro att damen på ålderns höst skulle bli mer avslappnad, men hon är het som en kamin, och nästan slår i vagnen om hon inte får springa. Nacken är fortfarande ett bekymmer, och lite knakig i lederna men vi ska prova med en omgång nyponpulver igen, det har ju underlättat förr.

Maya och Marilyn är riktiga glädjeämnen! Maya hade ju oturen att både först bli sparkad och sedan trassla in sig med bakbenet i eltråden, och dra sönder sitt bakknä. Eventuellt får det bli en ny behandling med inflammationshämmande, men hon rör sig mycket bättre sedan hon fått på bakskorna igen, och är så positiv till all hantering och har blivit en underbar häst på alla vis.
Lilla "Maran" blir bara trevligare och trevligare. Hon har en del växtvärk och sover mycket, men växer jämnt och fint och blir bara mer lovande för varje dag. Fortsätter det så här får vi nog skicka henne på inkörning och våga investera lite i henne istället för att sälja. Mer lovande häst finns inte! Och med mer prispengar i kallblodsloppen, färre hästar på banorna och trenden blir att allt färre amatörer löser ut sina licenser, så vore det nästan ett rejält misstag att inte ta chansen. Vi får se... blir många pallar öl och Pommac att sälja i sommar för att få ihop till träningsavgifter hos proffs......
Hur som helst så har de bra amatörtränare som seriöst varit intresserade av Maran inte kunnat få sina hästar sålda, och har därför inte boxplatser.... men trots minskat köpintrese på marknaden generellt sett, så har vi haft över 1500 visningar på Marans annons, via youtube. Inte illa!

Den som lever får se... /Mia