Åhh vad jag är stolt!!!

I helgen har vi övat lastning och åkträning i transport med Marilyn. Och eftersom Tösen inte är den bästa att lära ut hur man lugnt och fint lastar sig i och ur samt reser utan att svettas och bli hysterisk, så fick Kellie rycka ut med den äran!

Idag gjorde vi elddopet........ Efter tre dagars lastträning, och en tur igår så åkte vi till Rättviks travbana för frysmärkning av Marilyn. Och gissa vad....... hästen lastar sig själv! Hon väntar otåligt på att Kellie ska gå på och sättas fast, och sedan följer husse henne upp på rampen och sedan bara går hon in till mig. Står som en prinsessa medans vi stänger och sätter fast henne. Inget krångel, inte det minsta svettig eller rädd, bara glad att det händer något. Och sedan står hon lika fint vid urlastning och tar små microsteg ut igen!

Och även om själva företelsen att klumpa ihop unga nervösa unghästar, de flesta nyss avskilda från sina mödrar på en ny plats där det alltid är stress av traktorer, andra fordon, hästar som ska in och ur stallen med sulkys, så gick det så bra.

Och bättre betyg än Maran fick kan man knappast få av....... självaste Sölve Bäck, unghästgiganten! Han har plockat fram och köpt in unghästar som presterat utöver det vanliga, och han gick ingång på Maran, där vi stod i kön in!!
Var den finaste kallblodsunghäst han sett, och med ben och kotor som slår det mesta i racerväg! Han hade köpt henne utan att blinka sa han, om det inte var ett fel....... Fel kön! Han vill bara ha hingstar i sitt stall. Men det värmde otroligt bra i hjärtat, och han har ju onekligen en mycket bra blick för tidiga och snabba unghästar som har det där extra!




Ha det! /Mia

Stora tjejer.......... (till salu)

Under helgen har Maya fått vara barnvakt åt Marilyn, medan mamma välförtjänt vilar i stallet. Det är dags för avvänjning och Maya har äntligen blivit stor och tar denna nya uppgift på allvar. Tänk att nästan på dagen 3-år så infaller mognaden som ett brev på posten. Personligen tycker jag att 2-åringar är dryga (tack alla masar för detta fantastiska uttryck) och är lättad över hennes förändring.

Hon tycks också vara frisk igen, förkylningen med hög feber tog en del av hennes vikt och muskler eftersom hon inte åt på några dagar, men nu tycks det ha gått över igen.

Eftersom inte tränaren hittar några sparade krafter till att arbeta med hästarna just nu, så hoppas vi lite grann på att även få henne såld, kanske till någon som inte direkt satsar på travet, men gärna vill rida och kanske så smått träna henne i vagn igen. Men vi ska höra oss för bland vänner först.........

Skulle Maran bli såld får vi ekonomi att lämna in Maya för ny inkörning igen, och då kanske saker och ting förändrar sig.

Bilder från i dag, och även en filmsnutt........... kommer snart.













Nu är det vinter igen.......

Vi har haft -10 och snö, snö, snö...... som det brukar med andra ord. Efter en riktig blidvinter är man lite osäker på om man ska ha dunjacka eller regnjacka på.

Detta har också orsakat att vi haft mycket isbildning, och detta har satt sig på elstängslen som inte fungerar riktigt. Och det tar inte lång stund för våra ligister att klura ut, som har tuggat och dragit i tråden.

Så tomten fick komma med några rullar franskt elband, för nu är vi trötta på detta elände. Hoppas nu att denna dyra tråd fungerar som ryktet säger. Så dagen har gått åt att dra ny tråd, pulsande i snön med Marilyn i hasorna.
Gladare och socialare tjej får man leta efter. Hon följer oss fast de andra stannar uppe vid grinden. Att lämna flocken utom synhåll tycks inte bekymra henne det minsta. Och vilken träning hon får av att busa och pulsa i snön!

Maya har haft lite otur på sistone.Att ärva vissa drag från sin mor, får ses som sådant. Hon har börjat sparka mot de andra och mot saker medans hon muttrar något osammanhängande...... Får några veckor sedan sparkade hon in i eltråden och traslade in bakbenet och drog..... detta medförde att hon fick ont i bakknäet i samma ben som hon blivit sparkad i tidigare i höstas. Hon har ont vid beröring men är inte halt. Och nu har hon åkt på influensa....... Dock en lindrigare variant än A2. Hon har hög feber, orkar inte äta och har svullna och galliga ben. Jag hoppas det är övergående då hon varken hostar eller snuvar, men om inte får vi ta ut veterinären och hoppas hon inte smittar övriga.

/Mia