Ja men visst...

Hon är ju Rättviks bästa kallblod! Eller i alla fall den som satte nosen över mållinjen först två gånger på en säsong! Och det räckte... Se här, från Travronden:

De har chans på 150.000
150.000 kronor står på spel. Nu är det klart vilka hästar som gör upp i STC:s Guldtäcke på Dannero i maj.
STC:s Guldtäcke är ett av de mest penningstinna loppen för kallblod. Den segerrikaste hästen på Bergsåker, Boden, Bollnäs, Dannero, Färjestad, Gävle, Hagmyren, Lindesberg, Romme, Rättvik, Skellefteå, Solänget, Umåker, Årjäng och Östersund är kvalificerad till loppet, som körs på Dannero inom V75 den 16 maj.

På Gävletravet har Odin Tabac och Hibo Gumman lika många segrar och andrapris, detsamma gäller en trio på Hagmyren, Odin Jo, Bongsbofax och Rapp Elden. Det återstår att se vilken häst som representerar dessa banor. Dessutom toppar Guli Odin på två banor, Skellefteå och Umåker. I övrigt ser det ut är dessa hästar inkvalade till STC:s Guldtäcke:

Bergsåker: Höibydrona.
Boden: Landsom Faksen.
Bollnäs: Stamping.
Dannero: Kvern Foss.
Färjestad: Vinnmin.
Lindesberg: Lin Jo.
Romme: Rabalder R.B.
Rättvik: Rexbo Tösen.
Solänget: Nordpilen.
Årjäng: Bol Frökna.
Östersund: Myllarbrau.

DET ÄR VÅRAN HÄST DET!

Och den nya transporten går bra? Nej det gör den inte. Den kortslöt baklyktorna på både bil och släp på vägen hem från Norrköping. Suck... vi skulle åkt till banan för ett snabbjobb i torsdags, och om det gått bra så skulle vi anmält till Rättvik nästa fredag. Men det sprack...
Släpet har nu idag varit till verkstaden och det visade sig vara ett felmontage som orsakat detta. Men nu är den lagad och säljaren tog hand om fakturan, så nu är vi på G igen. Och det var snöovädret också. Det stormar ute i skrivande stund, men SMHI har lovat vår till på måndag. Hoppas att de för en gångs skull har rätt.
Det är hög spänning i stallet. Både Tösen och Piggelin blåser upp sig för det nya släpet och iaktar varje steg vi tar, vem ska få åka först?
När vi kom hem med det i söndags eftermiddag så möttes vi av hästarna i hagen, och Tösen som inte kunde släppa släpet med blicken. Hon har varit fram och luktat och slickat på den, och undersökt bakluckan. Så snart är det dags för premiärturen. Vi avvaktar bara snön.

Majsan sover som en stock, då vi råkade glömma släppa in henne igår kväll, och hon har i stort sett sovit utmattat hela dagen. God natt!
/Mia

Oj, oj, oj vad spännande..

Årets andra tävlingsdag på Rättviks travbana höll på att bli inställd pga tjällossning. Men det fixade sig... nu väntar vi bara på besked om Tösen fortfarande är Rättviks vinstrikaste kallblod, och får starta i STC:S guldtäcke, eller om någon snuvade henne på finalplatsen.Så spännande!!
Inte allra minst därför att det kommer bädda för årets praktgräl. MIA vs HASSE. Åka eller inte åka.
Just, det är ju inte precis en lite nätt tur att ta sig upp i Norrland och till Dannero för att vara med och tävla. Men ändå, hur många chanser kommer vi att få att vara med om upplevelsen att start i ett V75-lopp? Inte många.
Om nu inte Copys lilla bebis (eller bebisar) visar sig vara inte bara vacker utan duktig också! Vi kallar den för tillfället Torres/ Copys Black Pearl/Mayan Mystica/ Double Chocolate/Magnum Temptation/ Copys number One och väldigt mycket mer. Kärt barn har många barn.
Men... när nu Tösen är så fantastiskt fin och bara blir bättre och bättre så ska vi väl ändå försöka få henne i form tills dess? Jodå.
Det nya fodret gör underverk och hon fortsätter att växa. Hon är också mycket lugnare än tidigare och vill verkligen springa. Så snart borde det vara dags med årets första start.

Här hemma är det inte bara hästarna som får bra foder utan även stalltjejerna. Min man har nämligen läst "Den hemlige kocken" . Så nu har han fått på hjärnan att vi ska äta hembakt. Jodå, inte dumt alls. För bröd man köper innehåller en massa dåliga tillsatser, och det är dessutom onödigt dyrt.
Och ni ska då inte tro att det är jag som bakar. Nix. Det finns gränser för vad man vill utsätta sin omgivning för. Det finns några få saker som jag blir väldigt upphetsad över, och rent sagt tappar humöret för, om jag tvingas att försöka med detta:

1. backa med hästtransport
2. sy
3. sticka
4. baka.

Så, därför har  min älskade man tagit över köket, och nu doftar det nybakt över hela Kallesbacken. Plåt efter plåt.
När ni den lilla dotterns mage ondgjorde sig över det vita mjölet, efter att ha satt i sig diverse olika vita delikatessbröd, så bakades det idag limpor på rågsikt. Mmmm...
Att  jag är så upptagen med att arbeta hårt, och kommer hem och jublar över att jag kommer få en smaskig bonus  denna månad (dock ingen miljon dessvärre)har således inte gett någon uppmärksamhet alls( jättepoppis just nu med bonus, kunde inte tajmat det bättre) så blir jag genast upplyst om hur mycket billigare det är att baka eget bröd, och hur många kronor mer per matkasse det numera sparas på i det här hushållet. Jodå, där fick jag för mitt malliga slit.  Jag har ju också trots allt lärt mig att det INTE ÄR  de stora inkomsterna man blir rik på, utan de små utgifterna... Där fick jag. Men någon gång i mitt liv ska jag bli bäst på någonting. Måste bara grubbla lite på vad först.

Men som sagt det kunde ju vara ett tips till Anders Borg faktiskt, fortsätt  förbövelen arbeta för att stoppa de fruktansvärda miljonbonusarna till toppchefer så länge inte jag spelar i den ligan förstås, och kanske kunde han be Maud Olofsson om några bakrecept att dela ut istället? Kunde bli räddningen ur lågkonjunkturen det, tål att tänkas på.

Majsan gav upp efter andra stycket, så jag gör nu detsamma. Imorgon ska vi hämta släpet och på söndag blir det kul att se Tösen min när hon får se det...

Ha det!/Mia


Ingen vår i sikte ännu..

Kallesbacken ligger fortfarande inbäddad i mängder av vit snö. Något som egentligen är så vackert och rent och ger en skön tystnad som nästan hörs, i landskapet runt om.
Men.... vi är så trötta på denna snö. Måste det bli vår snart. Vi griper efter minsta tecken på vår, och hoppas och längtar.. så gör också hästarna.
Vi har fått en liten inneboende i vårt stenrös på tomten. Vi har ingen aning om vem den lilla krabaten är, men ser de små spåren i snön, som leder genom snödrivorna in till ett liten hål som leder till en gång in under stenröset.
Vi är så nyfikna på vem som hittat sin boplats där.. Tyvärr är det många djur som nu svälter ihjäl då snön gör det omöjligt för dem att hitta föda. De små gnagarna går under jorden, och rovfåglar som till exempel kattugglan har ingenting att livnära sig på. De svälter långsamt ihjäl. Många andra arter som flyger bättre, tog sin tillflykt till varmare länder tidigare på vintersäsongen, de har ju en imbyggd väderkompass som varnar dem för hårda vintrar. Så fascinerande. Jag skulle gärna ha en liten bjällra som pinglade när det var dags att boka biljett till Teneriffa.

Tösen är skitsur. Hon undrar varför bara den lilla grå får åka med transporten. Och var är hennes stora transport? Så.. nu har vi tagit tjuren vid hornen och köpt en ny. Efter månader av disskutioner och letande har vi nu bestämt oss. Det blir för dyrt att hyra och det är köparens marknad då säljarna minskar ner sina lager.
Det blir ingen B-korts lastbil för det är för dyrt. Vi vill äta också. Och det blir ingen Boj, då dessa inte följer marknadsmässiga priser utan är för dyra. Och vi vågar inte köpa något Umesläp där hästarna åker baklänges, eftersom vi tror att Tösen är för gammal för att lära om. Det skulle innebära att hon måste lastas på i en liten smal lucka fram och att vi ska öppna bakluckan framför hennes nos när hon ska ur. Då kommer hon troligen att svimma av chock.
Så... det blir en demovagn på utförsäljning. En vagn som har samma stora mått som Bojen, och som tack vare lättaluminium väger så lite, att vi får dra Tösen och lilla Kellie på B-kortet.
Så det lilla undret ska hämtas i Söderköping nästa helg, och vi tar med den gamla vagnen för inbyte.

Elite har nu fått mersmak på promenerande och vi promenerade rakt in i en fartkontroll med laserpistol nere i korsningen till riksväg 80. Lite stök blev det med hopp och skutt och bocksprång, men snart fann hon sig och följde med husse som är lika stark som Bamse, och inte släppte taget... Så nu vill hon varje eftermiddag komma in, och ska sedan gå på promenad... hon gnäggar och buffas och är så gullig i sin iver att komma iväg ut i vida världen...




Ha det! /Mia men utan sömntutan Majsan som redan somnat i mattes säng.