Lite nytt...

Marilyn har tuffat till sig ytterligare, och satt respekt i både Maya och Kellie. En mycket trött Kellie....
Så var det då dags för nästa steg.... människorna. Först ut var matte, som snabb som en vind kastade sig undan framhovarna för att skydda sina tänder, men fick istället en stegrande fölunges hovar i bröstet och på axeln. Aj!

Hann knappt upp igen förens det var dags för nästa "brottningslek" men när jag försökte rätta till henne, fick jag sparkande bakparti i magen istället.

Och så har det fortsatt. Hon är inte elak, bara lekfull och förbannat tuff. Och som om vi blivit bönhörda sprang Hasse ihop med en bekant vars syster hade samma problem med sitt föl.... Så nu har vi fått betessällskap till Tösen och Marilyn, i syfte att de ska få brottas med jämnåriga istället för med oss tvåbenta.


"Bjorga och Folke" ..... Tösen & Marilyn.......

Familjen tokstollar...

Familjen elegans...










 



Mycket bus förväntas och gissa vem som först tog kontakt... Det gjorde Marilyn genom att ta sats och springa rakt emot nykomlingarna med bocksprång och krumbukter.... efter kom mamma som föste undan lillganstern.

Men trots lite skrik och pip är det vänliga och nyfikna mot varandra och jag tror de kommer bli ett härligt gäng!


Kanske ingen Oscar för den här filmen...

Men något nytt vill vi ha att lägga ut... Marilyn växer, och nu har vi flyttat hästarna till andra hagen. Vi hade hoppats på ett riktigt race, men Kellie och Tösen hade inte tid, slängde sig på gräset, medans Maya for omkring, och Marilyn intresserat undersökte det mesta inklusive lösdriften...
Av hänsyn till Mayas ganska så okontrollerade rodeo fick jag filma med den lilla digitalkameran utanför staketet och resultatet blev därefter....
Marilyn slutar inte upp att förvåna. Hon kan resolut ställa sig på min fot och bara vägra flytta sig. Puttar jag henne så puttar hon tillbaka.... Stark, envis, orädd och nyfiken, vart ska detta sluta.... Men hon är aldrig elak, men "äger världen" och tycker att allt ska utmanas....
Hittade lite "opublicerade" knasbilder på henne, första gången hon kom ut på betet 5 dygn gammal...
Tösen är i allafall världens bästa mamma, och jag hoppas det blir många fler föl i framtiden...
/Mia

Photo by Sandra...

INatt föddes en konstnär. Ja, egentligen föddes hon 1996 i november, men själva konstnärssidan utvecklades i natt, med det nya redigeringsprogrammet för bilder.
Titta och njut på detta smakprov.... det utlovas nämligen en fotoblogg inom kort.........
(Denna bild återfinns också på aftonbladet/trav 365/ fototävling.)
Stolt mamma/Mia

Sköna sommarlov

Nu äntligen ska jag ha två veckors ledigt, och det har jag längtat efter. Förutom några förväntansfulla dagar till Gotland, blir det städning och trädgårdsarbete hemma, och en hel del fina travkvällar att besöka.
Vi ska på ägarträff med "Predator Lavec" gänget, och det ska bli kul.
Igår hade vi fint besök av Johnny, som visade upp sin nya kärlek. De strålade ikapp, och flera av gårdens invånare tyckte det var spännande, särskilt som det dunkade lite extra i bröstkorgen när de glänsande cruisade förbi på vägen, med en rejäl förstärkare där bak, som det anstår en tonåring...
Johnny visar puffen hur sin nya kärlek kan låta...
Johnnys nyförvärv... alla nyblivna 18-åringars dröm, att få glida runt i egen bil under sommaren.
Och den är han värd, som han har slitit med skola, körkortslektioner och extra arbete för att kunna köpa den.
Den fungerar även bra som sovplats på Leksands sommarland, dit kompisgänget var på väg den här helgen.
Nyfikna hästar....
Förövrigt går arbetet med att få Maya frisk framåt, och vi har nu börjat att tillföra henne extra dos av selen och E-vitamin samt sojaolja tillsammans med den stärkelse/kolhydrat och socker- låga dieten. Hon har fått ordning på sina tidigare besvärliga brunster, som nu är regelbundna och normala. Musklerna är mjukare och hon har vuxit lite till, samt fått lite hull. Det har börjat växa ut tjockare päls som hon tidigare saknat, och ryggen har slutat ömma.
Så nu håller vi tummarna att vi kan börja köra henne igen, under slutet av sommaren. Målet får bli att träna henne lugnt, och sen får vi se om vi törs hoppas på något banjobb i framtiden.
Maya vill gärna få vara med....
/Mia