Tur retur Eskilstuna igen...

Predda var om möjligt ännu bättre igår. Kom i mål med fulla linor helt oberörd. Kusken var lyrisk, och erbjöd sig ödmjukt att köra igen om vi behöver kusk. ett roligt samarbete oss amatörer emellan. 
 
Preddas rad ser ingen vidare ut; 0:orna har varit oförtjänta i de två sista loppen och storformen är på gång. 
Han blev väldigt lite spelad denna gång, vilket inte är så konstigt då han får värma på slingan och inte beträda banan före defilering. Lina tyckte lite av hans tidigare tendenser var på gång att blossa upp senast, och därför jobbar vi direkt med att stävja det. lugnare och lite längre värmning med ordentligt skrittande före. 
Hästen var lydig, villig och smidig, men gavs ingen möjlighet att visa sin kapacitet. 
 
Tog pulsen direkt efter han kom in i stallet och skrittat en stund, 70 vilket är lågt. Jag hann inte ens få av huvudlaget innan han högg in på hönätet, och började skrapa efter sitt kraftfoder 😂😂👍
Tydliga tecken på att han var helt okörd. 
Banan var lite väl vattnad och med facit hade han behövt sitt ögonnät, men inget som hade påverkat utgången, då kusken inte hittade någon väg fram. 
 
Nu blir det väl poänglopp att sträva efter, innan vintern kommer och vi måste ställa in pga hovarna. 
Preddas vänstra hov höll perfekt med det nya materialet som skyddar, och hoven är alldeles plan. 
 
Trötta, fattiga kom vi hem vid 2 på natten, och bara att ta itu med mockning, fodring och omvårdnad av ben osv. 
Trav är underbart 😉
 
 
Uppladdning i boxen.... 
 

Underbar bild!

Tänk om luckan kommit, Lina hade kvar att köra med. Hoppas det blir vår tur snart! 
kungen går i hagen och glänser.... Så han mår efter loppet bra! 
Tack Ylva för dina fina bilder, och all hjälp med lån av utrustning, foderrådgivningen etc. 
 
 
 
 
 
 
Vilken häst ser gladast ut i defileringen? ;) 

Älskade vackra häst!

Idag levererade han på en perfekt bana. Sundbyholm var helt outstanding mot våra Dalabanor. 
Orättvist nog fick han ingen lucka, och hela fältet gick imål på linje, hur ofta händer det? 
vinnartiden 15,1 och Predda 15.5!! ( först utan pengar.) 
 
Lina hade läst på ordentligt och förstod att om hon hade utmanat häst nummer 5 om ledningen vilket hon hade kunnat då han är snabb ut, så hade den kusken inte släppt, så för att slippa ett tufft utvändigt lopp så slank hon ner i rygg. Dessvärre blev hon pacad av Byström på utsidan som stängde in henne och hästen framför tröttnade Men gick in som 3:a i mål. 
 
Men det allra bästa var att han reste bra, värmde bra, blev taggad, och svarade så fint i loppet enligt Lina. 
Direkt i stallet hade han 80 i puls och sen duschade vi och han åt ett helt kg derby i boxen och sen två hönätet i transporten hem. Ytterligare kraftfoder hemma med god aptit. 
Keratexet hjälpte och epoxin som Hasse byggt upp sidan av hoven höll för värmningen, vi la på mer innan loppet för säkerhets skull, och det var borta sen, men hade fyllt sitt syfte; hovarna helt Osladda och han travar bra på dem. 
 
 
Bilder av Ylva Welen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trötta, fattiga men lyckliga hästägare! Tack Lina för din fina styrning, och all hjälp. 

Klart för start då....

 
Nu håller vi tummarna för att vädret håller en fin bana på Eskilstuna. 
Predda gick ett tufft intervalljobb i fredags, och den nya uppbyggnaden av hoven höll. Han var inte helt glad över de tuffa intervallerna, han föredrar hellre träning som inte ger mjölksyra. Men han behöver ju dessvärre denna träning också. Solen och knotten har varit på hans pälslösa ärr och han har varit lite svullen. Men fixomull har fungerat som skydd. Efter en hel del funderingar och jämförande av kvalloppet och loppet i Gävle så har vi beslutat att han får gå med skor fram. Lätta, släta Holgersson skor utan tåkappa. Visserligen blir han inte lika fri i steget, men med risk för slitage så vill vi inte riskera framhovarna som har mjukare horn än bak. 
 
 
Kan inte låta bli att ta fram en jämförelse bild från oktober 2013. Inte bara hoven som skiljer, utan titta på benställningen.
 
 
Har återigen läst lite grann av vad KG Holgersson skrivit, han var ju först med att köra barfota men också den som mest propagerar emot nu för tiden. Eftersom hastigheten hästarna travar i sliter ner trakten på ett onaturligtvis vis. Men han är också helt säker på sin sak att väldigt många veterinärbehandlingar skulle kunna undvikas, om hästarnas skodde på rätt sätt, och slapp sina långa tår. Förr kunde dessa försvaras för att hästarna skulle kunna hålla sig i trav, men numera har aveln gått så långt att de är naturtravare.
http://www.kgholgersson.se
 
hittade också en trevlig artikel om densamme. 
http://www.stallbredbyn.se/index.php?option=com_content&view=article&id=167&Itemid=115
 
Pappa var förbi med intressanta burkar från Lena Zimmermann, som har doktorerat medicinskt kring vitaminer. 
Fick en hel del bra produkter att prova. 
 
 

Regn, regn , regn...

Är det inte mygg och broms så är det regn, typisk svensk sommar. Dock har vi aldrig haft så mkt bett på hästarna som i år. Preddan gar gått två lugna intervall jobb i skogsbackarna och känns fin. 
Vi har nu stärkt upp hovarna med Keratex för att härda dem lite, då bootsen inte riktigt sitter som de ska, och han behöver träna barfota. Han sliter väldigt snett på sidan och trakten så vi bestämde oss därför för att försöka bygga upp hoven så den inte överbelastas i de höga farterna i lopp. 
efter att ha gått igenom olika alternativ har vi valt ett klister med ämnen som inte tränger in i hoven och som härdar relativt snabbt. Tanken var att klistra på en liten del av en sula, som skulle ge perfekt vinkel på hoven. Den ville dessvärre inte sitta kvar, men klistret i sig går att bygga med. Så nu blir det lager på lager för att få hoven jämn och en yta som tål lite mer slitage på hovens sida och trakt. 
om allt ser bra ut i nästa vecka startar vi i ett kort lopp på Eskilstuna, då vi hittade en sån perfekt propp. 
 
 
Maran har kommit igång igen, men är sig inte riktigt lik. Hon är ställd på en kur med gurkmeja och den verkar gå hårt åt henne. Men jag tror det Är en del skit som måste rensas ut hennes tarm, inte minst resterna av de dåliga linfrön vi köpte. Hon växer också, så det är bara att vänta ut henne. farten sitter, det är bara huvudet som ska med.