Underbar & älskad av alla...

OCH PÅ JOBBET GÅR DET OCKSÅ BRA!
Lånar den repliken...

Jag har helt enkelt ingen lust. Allt är skittråkigt och därför är det tomt.
Det enda som tröstar just nu förutom min älskade Maya som så duktigt står i egen box på nätterna nu, och min fina Piggelin som så gärna drar mig i skritt och trav i en liten rockard runt Kallesbacken är faktiskt att det finns miljoner, biljoner, triljoner vädurar till, förutom jag som just nu känner samma sak.

Om jag ska tro astrologerna........

 


Första november, och íngen snö ännu!

Vi har haft ett vitt tunt täcke en morgon förr förra veckan men annars har vädret varit regnigt eller frostkallt. Men denna vecka har dagarna vart mestadels soliga på dagarna med flera plusgrader. Därför klarar Tösens sig utan broddar i skorna ännu, om man dock inte försöker sig på en tur på morgonen. Då får man vara beredd på en rutschkanetur på häst i backen.

Tösen var jätte laddad och bra i förra starten. Blev lite körning i första kurvan mellan Kajsa och Susanne med Komnes Jarven, och när en annan häst galopperade hängde Tösen på i lite "sympati". Men hon ställde sig omdelbart i trav igen och laddade på nytt. Vid ett varv var det så dags för att sedvanligt ta sig runt klungan i tredjespår... Men ack då kom en sådan där gubbe igen... Denna gubbe var dock inte elak utan bara väldigt ouppmärksam och styr rakt ut framför Tösen. Kajsa hann ta upp henne för att undvika krock men det gjorde ju också att hon tappade väldigt mycket fart och även den tredjeplats som borde varit henne given. Gick nu till blindstyrets häst istället. Kajsa var inte främmande för att hon skulle gett vår "grannhäst" Björsbergs Glitter en rejäl match. Men sådant är travet. Hela tiden. Så förbannat orättvist. Hade vi hafte n startsnabb häst hade vi sluppit allt strul som blir längre bak i ledet och gett henne fritt spelrum. Men så är inte fallet. Hon måste få ånga upp farten först... som ett gammalt vackert ånglok.

Därför ska hon få en chans igen. Det är det mest rättvisa vi kan göra. När hon nu ville. Tösen startar på Rättvik på måndag i ett ganska snarlikt lopp. Då får vi se vad som händer denna gång...

Glädjande är att jag fått beskedet att Odin Tabac ska stå till tjänst i aveln til våren! Många intresserade så klart, så vi hoppas komma med och hinna köpa en betäckningsrätt. Denna vackra muskelöse och lugna gigant har verkligen rätt egenskaper för att komplettera vår vackra smidiga mern ack så komplicerade katt!
Kul att jag blev personligen uppringd efter ett mejl till ägarna. Verkar vara precis så trevliga människor med "vår" syn på hästar som jag hoppats.

Ha det......... till och med fingrarna är trötta efter dagens träningsrundor på ett par kilometer... först med Pigge framför tömmarna och sedan Häxan surtanten (Elina har döpt om Copy) på en promenad med lilla Maya.
Behöver jag säga att Maya är vackrast och klokast på jorden? Blir mycket intressant att få höra vad "folket" som kommer på tisdag för frysmärkning av vår lilla tjej har för något att säga om henne. Hon tycks inte lämna någon oberörd.