Klart för start då....

 
Nu håller vi tummarna för att vädret håller en fin bana på Eskilstuna. 
Predda gick ett tufft intervalljobb i fredags, och den nya uppbyggnaden av hoven höll. Han var inte helt glad över de tuffa intervallerna, han föredrar hellre träning som inte ger mjölksyra. Men han behöver ju dessvärre denna träning också. Solen och knotten har varit på hans pälslösa ärr och han har varit lite svullen. Men fixomull har fungerat som skydd. Efter en hel del funderingar och jämförande av kvalloppet och loppet i Gävle så har vi beslutat att han får gå med skor fram. Lätta, släta Holgersson skor utan tåkappa. Visserligen blir han inte lika fri i steget, men med risk för slitage så vill vi inte riskera framhovarna som har mjukare horn än bak. 
 
 
Kan inte låta bli att ta fram en jämförelse bild från oktober 2013. Inte bara hoven som skiljer, utan titta på benställningen.
 
 
Har återigen läst lite grann av vad KG Holgersson skrivit, han var ju först med att köra barfota men också den som mest propagerar emot nu för tiden. Eftersom hastigheten hästarna travar i sliter ner trakten på ett onaturligtvis vis. Men han är också helt säker på sin sak att väldigt många veterinärbehandlingar skulle kunna undvikas, om hästarnas skodde på rätt sätt, och slapp sina långa tår. Förr kunde dessa försvaras för att hästarna skulle kunna hålla sig i trav, men numera har aveln gått så långt att de är naturtravare.
http://www.kgholgersson.se
 
hittade också en trevlig artikel om densamme. 
http://www.stallbredbyn.se/index.php?option=com_content&view=article&id=167&Itemid=115
 
Pappa var förbi med intressanta burkar från Lena Zimmermann, som har doktorerat medicinskt kring vitaminer. 
Fick en hel del bra produkter att prova. 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback