Regn, regn , regn...

Är det inte mygg och broms så är det regn, typisk svensk sommar. Dock har vi aldrig haft så mkt bett på hästarna som i år. Preddan gar gått två lugna intervall jobb i skogsbackarna och känns fin. 
Vi har nu stärkt upp hovarna med Keratex för att härda dem lite, då bootsen inte riktigt sitter som de ska, och han behöver träna barfota. Han sliter väldigt snett på sidan och trakten så vi bestämde oss därför för att försöka bygga upp hoven så den inte överbelastas i de höga farterna i lopp. 
efter att ha gått igenom olika alternativ har vi valt ett klister med ämnen som inte tränger in i hoven och som härdar relativt snabbt. Tanken var att klistra på en liten del av en sula, som skulle ge perfekt vinkel på hoven. Den ville dessvärre inte sitta kvar, men klistret i sig går att bygga med. Så nu blir det lager på lager för att få hoven jämn och en yta som tål lite mer slitage på hovens sida och trakt. 
om allt ser bra ut i nästa vecka startar vi i ett kort lopp på Eskilstuna, då vi hittade en sån perfekt propp. 
 
 
Maran har kommit igång igen, men är sig inte riktigt lik. Hon är ställd på en kur med gurkmeja och den verkar gå hårt åt henne. Men jag tror det Är en del skit som måste rensas ut hennes tarm, inte minst resterna av de dåliga linfrön vi köpte. Hon växer också, så det är bara att vänta ut henne. farten sitter, det är bara huvudet som ska med. 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback