Nu är det vinter igen.......

Vi har haft -10 och snö, snö, snö...... som det brukar med andra ord. Efter en riktig blidvinter är man lite osäker på om man ska ha dunjacka eller regnjacka på.

Detta har också orsakat att vi haft mycket isbildning, och detta har satt sig på elstängslen som inte fungerar riktigt. Och det tar inte lång stund för våra ligister att klura ut, som har tuggat och dragit i tråden.

Så tomten fick komma med några rullar franskt elband, för nu är vi trötta på detta elände. Hoppas nu att denna dyra tråd fungerar som ryktet säger. Så dagen har gått åt att dra ny tråd, pulsande i snön med Marilyn i hasorna.
Gladare och socialare tjej får man leta efter. Hon följer oss fast de andra stannar uppe vid grinden. Att lämna flocken utom synhåll tycks inte bekymra henne det minsta. Och vilken träning hon får av att busa och pulsa i snön!

Maya har haft lite otur på sistone.Att ärva vissa drag från sin mor, får ses som sådant. Hon har börjat sparka mot de andra och mot saker medans hon muttrar något osammanhängande...... Får några veckor sedan sparkade hon in i eltråden och traslade in bakbenet och drog..... detta medförde att hon fick ont i bakknäet i samma ben som hon blivit sparkad i tidigare i höstas. Hon har ont vid beröring men är inte halt. Och nu har hon åkt på influensa....... Dock en lindrigare variant än A2. Hon har hög feber, orkar inte äta och har svullna och galliga ben. Jag hoppas det är övergående då hon varken hostar eller snuvar, men om inte får vi ta ut veterinären och hoppas hon inte smittar övriga.

/Mia


Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback