Åhh vad jag är stolt!!!

I helgen har vi övat lastning och åkträning i transport med Marilyn. Och eftersom Tösen inte är den bästa att lära ut hur man lugnt och fint lastar sig i och ur samt reser utan att svettas och bli hysterisk, så fick Kellie rycka ut med den äran!

Idag gjorde vi elddopet........ Efter tre dagars lastträning, och en tur igår så åkte vi till Rättviks travbana för frysmärkning av Marilyn. Och gissa vad....... hästen lastar sig själv! Hon väntar otåligt på att Kellie ska gå på och sättas fast, och sedan följer husse henne upp på rampen och sedan bara går hon in till mig. Står som en prinsessa medans vi stänger och sätter fast henne. Inget krångel, inte det minsta svettig eller rädd, bara glad att det händer något. Och sedan står hon lika fint vid urlastning och tar små microsteg ut igen!

Och även om själva företelsen att klumpa ihop unga nervösa unghästar, de flesta nyss avskilda från sina mödrar på en ny plats där det alltid är stress av traktorer, andra fordon, hästar som ska in och ur stallen med sulkys, så gick det så bra.

Och bättre betyg än Maran fick kan man knappast få av....... självaste Sölve Bäck, unghästgiganten! Han har plockat fram och köpt in unghästar som presterat utöver det vanliga, och han gick ingång på Maran, där vi stod i kön in!!
Var den finaste kallblodsunghäst han sett, och med ben och kotor som slår det mesta i racerväg! Han hade köpt henne utan att blinka sa han, om det inte var ett fel....... Fel kön! Han vill bara ha hingstar i sitt stall. Men det värmde otroligt bra i hjärtat, och han har ju onekligen en mycket bra blick för tidiga och snabba unghästar som har det där extra!




Ha det! /Mia

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback