Nu går hjärnan på högvarv.

 
Jag kan liksom inte bli besviken på den här hästen, för han fascinerar mig för mycket. Snarare tror jag att han är besviken på oss, som inte förstår när han så tydligt försöker berätta för oss. 
 
Jag har egentligen några olika funderingar, men de börjar faktiskt gå ihop till två olika, kanske slutligen till en. 
* Det första är ryggmuskulaturen, den lilla karp som återkommer med värme, gissningsvis beroende på överbelastad lever. Eftersom det är vad mananalysen visar ( även om veterinärens prover inte påvisar något tecken på sjukdom / skada på lever eller någonting annat som kan ses på blodprov) och han faktiskt upprepat blir sämre när vi slutar med Coloforen så tror vi det är det största bekymret. Störningar uppstår i lever- meridianen som går via höger ryggmuskulatur och ner i benet, om jag greppat detta rätt. 
Vilket leder oss till punkt två .
* Hasen. Han hade en reaktion på insidan av hasen dubbelsidigt, precis under den stora leden, där det kändes svampigt och mjukt, gissar att det är ett korsband eller något fäste som går där? Ingen värme dock. 
I övrigt kändes han fin i knän bak och fram, han visar ju annars tydligt om han har ont där genom att sparka, men nu fick jag massera mjukdelarna runt knäskålen och lägga gröngröt på leden och han njöt. 
En liten reaktion i form av en galla höger kota fram, och något tjock i fästena på baksidan av kotorna bägge bak. 
Detta tror jag ligger bakom hans såliga bakaktion igår. 
 
Ingen häst blir oberörd, inga elitidrottare heller, under tävlingssäsong, men mindr skador i vävnad reparerar kroppen själv, och vi hjälper till med våra "snälla" produkter från bla Alyose, jag har nu även köpt in kylspray från Dr. schaette, arnika och pepparmynta är de verksamma substanserna i den. 
 
Men nu kommer vi till det som jag funderar lite mer över.... Vissa som sett loppet igår, kan möjligen tycka att Predda gjort sitt,  för att han slog i handbromsen när Per styrde ut honom ett spår. Hästen vill inte mer. 
Det tror inte jag. För han blur överlycklig över att få åka och tävla, men något sitter i hans minne. 
Vi har hört det förut, att han bromsar eller vägrar ta styrning ut från innerspår. Att han vill gå kvar i rygg. 
Igår fick han en rygg att gå i även på ytterspår, Per gjorde en styrning enligt skolboken, bara gled ut, ( han är garanterat en blivande stjärnkusk. ) men hästen  släppte taget bara och bromsade. Ordentligt. En så pass rutinerad häst vet troligen att man går ut för att man ska gasa rejält. Och varför ville han inte det? Han älskar ju att få springa, och har inte bromsat tidigare detta år. 
 
Vi bytte gjord till selen igår. En av de första åtgärder vi gjorde då vi såg hur känslig han är när man drar gjorden, spänner ut sig rejält, vilket tyder på att någon dragit den för hårt tidigare, så skaffade vi honom en tryckutjämnande gjord. Men förra gången på Solvalla så skavde den lite eftersom den är bredare, på de insektsbett han har under magen, och det irriterade honom. Så vi bytte till en vanlig bukgjord igår för att kunna sätta på ett fårskinn runt. 
Och vi var väldigt fundersamma på hur löst/ hårt vi skulle spänna. Nackdelen med selar i syntet är att de är väldigt stel i remmarna och de är väldigt stumma vilket gör att de är hårda att dra i och känslan för "lagom" försvinner. 
 
Eftersom han spänner ut sig rejält så händer det att gjorden hänger löst efter en stund och då kan selen röra sig lite, vilket också kan störa honom. Så vi valde ett hål extra, fårskinnet sitter ju emellan, och kanske blev det fel. 
 
Men.... Tänk om det faktiskt är så att han har fått dåligt med luft i samband med att han ska gå ut på upploppet för att ta i pga en gjord som suttit för hårt och att han inte fått tillräckligt med luft? Är inte det anledning nog för att bli orolig att det ska hända igen? Hm. 
 
 
Tänk matte tänk.... 😉😳😜
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback