Inget krut alls

Predda har fått ta igen sig efter loppet, och igår tog vi en ridtur. Han känns ren och fin i benen men har tunnat ur och det finns inget sting i honom alls. Han knatade på utan någon som helst bjudning eller intresse, så formen sitter inte i. 
 
Vi har nu påbörjat behandling med Colofor igen, och även ökat på fodret. Tyvärr äter han för lite hö, då det gröna gräset lockar mer, trots att näringen där sviker. Avmaskning blir det till veckan, och sen får vi se hur vi går vidare.
pälssättning är på gång, och vi vet jag att det tar på hans humör. Men jag vill gärna se hull och en härlig hals samt rund och fin bakdel. Men det gick fort Utför. Vi sätter in extra magnesium också. 
 
Tyvärr har inte hovarna tagit påfrestningen från loppen väl, och hovarna vill växa konväxt på utsidan, och utflutna / konkava på insidan, konsulterat hovslagaren som säger att det rör sig om felbelastning på hoven. Det är ju stor skillnad på hur han använder hoven i vardagen och i lopp i höga farter. 
 
Planen var att få två lopp till för säsongen så han var med förbredd inför nästa, men som det är i dagsläget och som han bromsade i sista loppet, så får vi helt enkelt avvakta. 
 
Nu har man ju också klubbat igenom barfotaförbud på landets samtliga banor december- februari och för tvååringar. Även plastning kommer att räknas som beslag, dvs en sko. Men exakt var gränsen går, menar de plastad sko / sula eller bara en limmad kant, är inte klarlagt ännu. Tidigare var ju en söm det som räknades, men alltså inte nu. 
Och vi får ju se om Predda fortsatt kan gå med skor eller om han får känning av sömmen igen. 
Bäst vore väl att han får gå barfota med boots i vinterträning, och fortsätta med biotinet, och kanske bara skos till lopp i framtiden. Vi får väl fråga om inte Marina ska uppfinna en Shings som går att sömma? Ingenting går upp emot schvunget i Shings, och det vore nog en dröm för hästarnas knä med en sula av samma uppbyggnad som gick att sömma fast för användning i lopp. 
 
Tack och lov har det börjat bli fokus på banornas beskaffenhet, banmästarnas kompetens och vilka som faktiskt sätter hästarnas bästa först och som mål. Men det är många banor kvar som har lång väg att gå. 
Axevallas banpersonal sa upp sig, kände sig överkörda och troligen stötta då ledningen ringde in akut hjälp inför V75 från Halmstad, för att de aktiva gav tummen ner för banunderlaget och man blev rädd för att inte få fulla lopp. 
Och hästarna är de stora sportsmännen här, deras bästa ska alltid vara i första rummet. 
 
Maran har vi stora förväntningar på nu! Efter hon blev av med sin mjölktandsbit i munnen så har hon gått banjobb och det felfritt. Med den grundträning hon har så blir det lite puts av Christina och sen kval. Vore fantastiskt för oss som uppfödare om vi nu ska få ut vår första till start.
Greta sköter sig utmärkt i tömkörningen och är snart dags för vagn. 
 
 
Här är några av mina andra pojkar på väg mot ett stort mål i livet, licens inom motorsporten. 
Texas ser lika förväntansfull ut han som sin pappa var. Grattis Fredrik, trots allt motorhaveri och andra bekymmer, så löste det sig Med lånebil. 
Så underbart när man kan dela sina intressen. 
 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback