Vilken vecka

Alltid mest att göra på jobbet direkt efter konferens, och sommarens ordrar ska läggas innan alla försvinner på semester. Samtidigt har Hasse mått dåligt, blev blöt när han jobbade ute på gården, och då blir det avstängning i några dagar med soffläge.
Så ingen träning alls, men det har nog också varor bra för Preddas skavsår i karleden att få vila. Börjar se bra ut. 
 
När Marina & Birgitta var här träffade de en 8 årig valack, och lämnade efter sig en 3- årig hingst? 😳
jodå, så känner han sig. Fin i hovarna och behandlas dagligen 20 minuter med basprogrammet med den Bemer vi fått låna av Birgitta! 
Igår kväll när jag tog in honom sent så tittade han sig oroligt runt i stallet. Tills jag hämtade väskan med Bemern, då drog han ett djupt andetag och pustade ut. Innan jag ens fått på den.... 
 
Första gången fick ju cirkulationen sig en ordentlig knuff, rann i flera ändar och kom ut slagg i form av ögonklägg och urin. Efter det har benen varit helt "torra" ingen utfyllning alls i någon senskida. Inga mjuka gallor heller. 
området som är skadat på benet har åter blivit slätt och fint. 
 
Däremot blir det ingen guldstjärna denna vecka  till stalldrängarna. Marina satte oss på spåret gällande Preddas hälsa, då mage och näsa har krånglat lite, och eftersom jag testat grovfodret vet jag att det inte är mögel. 
Däremot så har ju vädret varit växlande vilket bildar kondens och takdropp i uteboxen. 
Det är ju självdrag och permanentbädd och Predda är rätt renlig av sig, så vi har inte lyft på den. 
Vilket vi borde ha gjort.... I hörnet där han får sitt hö, ( och sista veckorna alltid lämnat utan att äta upp) så under den mycket tjocka rena  halmbädden där han inte gör toalett, så har det droppat genom och ner i bädden, vilket orsakat mögel. ca 1 kvm angripet ca 15 cm tjockt, och under det ligger en torvbädd som klarat sig. 
 
Så idag har vi grävt ut alltihop.... Och nu står det och "blåser" igenom. Ska dammsuga och torka av. 
Det troliga är alltså att han inte ätit av möglet, men exponerat sina luftvägar för det. dumstrut på för oss, riktigt slarvigt. Manprov är postat och lär dröja någon vecka innan vi får muntligt svar. De skickar inget skriftligt. 
 
Nu får vi se om tränaren repar sig så att han klarar av att köra något banjobb. 
 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback