Mananalysen

vi skickade in en bit från manen till Homeopathuset och har fått den analyserad. Igår pratade jag med dem på telefon, och fick svaret. 
Mycket riktigt så hade han problem med grovtarmen men framförallt en ökad belastning på levern, som ska rena blodet. Den orkar inte med och pumpar därför runt slagg och mjölksyra, om jag uppfattat det hela rätt. 
Nu har han ju fått Colofor som gett resultat, men underhållsdosen har varit för låg i förhållande till besvären. 
Eftersom problemen funnits i ca 4 år enligt analysen, så tar det givetvis tid och vissa saker är vi ju redan på gång med. I övrigt behöver han extra järn och magnesium då han arbetar hårt. 
En sådan här belastning gör att musklerna på högra sidan får bekymmer och särskilt höger bak, hästen börjar springa snett, drar bakbenet och hänger på en töm. Och kan få Ischias symptom.... 
 
i övrigt rekommenderas enbart mineraler, hö och havre för grovtarmens bästa. Havren får vi fundera på, eventuellt smyga över under en lång period i höst. 
 
I övrigt gratulerades vi till en häst som bär på en enorm kapacitet  och som frisk borde kunna tjäna miljoner, jämförbart med flera celebra klienter som tidigare analyserats. 
 
mycket, men inte allt kan skyllas på tidigare förhållanden. Men de senaste bekymren med överkänslighet mot pollen och mögel har kommit här, samt också den senaste svängen av magömhet. 
Från att aldrig haft kolikhästar, till två på kort tid, samt en tredje med ömhet. 
Veterinären trodde det berodde på foderByte. 
Vi har gått igenom allt foder, övrigt och kommit fram till att den gemensamma nämnaren är hela linfrön från Granngården. Både stöpta och kokta... Det som skulle hjälpa magen, blev istället helt fel. 
Misstänker att det kan vara råvaran som är dålig och orsakat både magsmärtor och kolik. 
Nu åker det i soporna. Behöver vi ge extra återgår vi till kallpressad linfröolja istället. 
 
En härlig bild, från ett år tillbaka.... 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback