Lite funderingar...

Hästarna fick en underbar eftermiddag & kväll i hagen. Predda gick och lade sig i gräset i solen två gånger, men var inte tröttare än att han betade samtidigt. 
Shingsen satt på och känslan är att dessa nya med grön/ svarta spännen är precis det vi sökt efter! 
( Färgen har väl inget med saken att göra men det är snyggt med två färgat, tänk vad populärt det skulle bli med orange , rosa eller blått. När man ser hur många sett med schabrak /huva/Benlindor  i matchande färger hästägarna har, då förstår man att det är en lönsam affär med färg och "dyra" loggor. ) 
 
Materialet i spännbanden är helt klart toppklass och passformen blir så mycket bättre. Det är också lättare att vika ner kanten på dem och trä på skon rätt. Han hade dem på sig från ca 12.30 till 21.30 och både i transporten och hagen. Och de satt som gjutet utan att skava på bak. 
så nu har jag stora förhoppningar på att de ska fungera även i trav i träningen. Han lyfter lite mer på hoven med dessa än tidigare, kan det vara att han ännu inte är van vid den lättare vikten? 
 
Predda har lärt sig att känna igen väskan som Bemern ligger i, och han kommer travande i hagen så fort han ser att jag bär ner den till stallet. Det var en mycket härlig belöning att få stå 20 minuter med den, få arnika/vallört på benen och sen lite efterföljande massage på bog/rygg/ bakdel med Slappolja. 
 
Fundering nummer två.... Magen. Kan han kanske vara en "gammal" magsårshäst? 
Problemen började ju faktiskt när vi började köra snabbjobben på banan. Han är ju inte den som visar stress, men han får helt klart ett annat beteende när han ställs i de små gästboxarna. Han blir reserverad. Ser ut som han "laddar". Detta förstår man först när man ser honom lycklig, då han får komma ut i sin hage som han älskar, hans kungarike Där han är nummer ett. 
Igår kändes han ju mycket bättre med den nya bukgjorden, och det innebär ju inte att han måste vara bättre bara att symptomen är lindrade, det vill säga att vi skadade honom mindre. Jag vet ju själv hur ont det gör att ha för tajta byxor i fel material när jag har magkatarr.. 
Vi får se vad homeopathuset hittar på manprovet men känslan är ju att Gastrofor kanske skulle vara rätt. 
Ikväll blir det trav för oss tvåbenta, och då får vi en chans att se hur banan är iordningställd och hur det får för de som ska köra barfota. Vi siktar nu mot kval, eventuellt den 26 maj. 
 
 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback