Hemma igen...

 
Gammal bild från mördar backen. Då klarade han inte att gå nerför utan vagn, nu går det galant med! 
 
Preddas problem fram måste ha berott på hovömhet och små gruskorn som trängt in mot strålen, och allt känns bra igen. Hasse kunde köra två ggr denna vecka, skritt i backarna. Numera klarar han att gå den brantaste delen nerför med vagnen, utan att få problem och vilja släppa bakdelen. Ett skavsår vänsterfram, behandlas med silvervatten och fotbot ringblomssalva. 
 
En bild från förra våren! Svårt att förstå hur brant den brantaste delen är, men den ökar och ökar, jag står med kamera i mitten. 
 
 
Hasse hade också hunnit med att införskaffa silverhela från Sätra Brunn, som hjälper mot insekterna, så skönt. 
Och i shopen på Romme fanns också arnika/ vallört kvar, så nu är Apoteket hemma komplett igen. 
 
Predda fäller, och inatt slog björkarna ut. Näsan hans exploderade, så vi hoppas nu att detta är en tillfällig reaktion, så den inte sätter ner honom för Mkt. Vi har ett kval och eventuellt ett licenslopp i sikte som första uppgift, att prova lite. Tyvärr ser banan ut att bli riktigt barfota ovänlig, vilket ligger helt fel i tiden. Vi får se när den är klar, men man önskar ju att de kunde ta lite mer intryck och lärdom från de fina barfota banorna Istället. De använder någon form av stenmjöl som verkar som rena slipmjölet. Det ser man även på utsidan av hästarnas hovar när man duschar dem. Behövs borste för att få bort det, och jag misstänker att det kan vara några små stenkorn som letat sig in mot strålen i fåran, som besvärade Predda. Han blev ju bättre när Hasse fixade. 
 
I sämsta fall får vi väl sko på fram till lopp med barfotasulan eller Holgersson skon, och sen sko av direkt så han får fortsätta jobba till sina framhovar lika fin och hållbara som bak. 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback