Har vi varit och kvalat?

 
 
Svårt att tro. Hästen är inte det minsta berörd alls... Möjligen att han slitit lite på utsidan av hovarna bak, men det gör han ju annars också. 
första natten omslag med arnika/ vallört, massage med Slappolja och gröngröten på höfterna. 
Fortsatt vallört på benen utan omslag och massage. Han känns som en rund miljon... 
Han reagerar endast med att tycka det är skönt när han får gröngröten på höfterna, något han reagerat på tidigare Med att spänna sig. Benen är kalasfina likaså ryggen. 
Och så Bemern.... Vi bara måste införskaffa oss en, så fort tillfälle ges. 
 
 
Något jag känt av de senaste tre gångerna jag ridit är att sadel hamnat lite i bakvikt. Något de vanligtvis gör när de är lite för trånga. Och säkerligen har han breddat sig lite, men sadel är oerhört förlåtande med bred tunnel, luftpaneler som formar sig och det går att byta bomjärn för att göra den vidare tack och lov. 
Men den stora förändringen är nog formen på ryggen, inte vidden! Den är ju utprövad till hans cylinderformade rygg som är lite överbyggd pga de besvär han haft över njurarna, och sträckt sig lite framåt, i slutet av sadelläget. 
jag gissar att han sänkt ner ryggen lite, och sadeln har helt enkelt inte format om sig ännu, ryggen blir ju lite rakare också. Spännande! 
 
vi tog skrittpass över berget, och han bjuder nu själv in till lite arbete under vägen i dressyr. Jag passar på att öva upp balansen och öva på centrerad sits. Underbart när man kan spänna sina ( visserligen väldigt små ) magmuskler och med dem flytta hästens bakben, och han svarar så fint. 
 
Han blev lite snorig idag igen efter skyfallen som kom, gissar att regnet slår upp pollen från marken och ner från träden... Men inget som tycktes bekymra honom. 
 
 
Avslappnad före passet.... Väntar på att Maran ska bli klar... Han reagerade inget idag när jag drog gjorden, underbart. Vi har kastat bort de hela linfröna och tagit bort lucernen. Istället provar vi att ge potatisprotein för att komma upp i rätt proteingiva, innehåller fler aminosyror och i en sådan liten mängd att magen får jobba mindre. 
Derby fortsätter vi med ett tag till, och så tillsätter vi lite mer betfor för att alla tillskotten ska slinka ner ordentligt. 
 
 
Härlig kvällstur.... 
skorna sitter fram till backarna, där trycker han ifrån i sanden för att ladda lite, och då skruvar de sig... 
jag känner ju direkt när det händer, eftersom han då får ett kortare steg, både fram och bak. 
 
 
Hursomhelst så är planen att anmäla till Bollnäs den 16/6 lunchlopp, och hoppas att vi kommer med! Poängen är ju dåliga men det är fina lopp på Romme samma kväll, och har vi tur anmäler många dit istället. 
Däremellan tar vi ett snabbjobb på banan 10 dagar efter kvalet räknat, så får Hasse känna om han gått framåt, eller om något gått bakåt. Min känsla är att Lina gjorde en rätt bedömning gällande tempot och att hästens nya lugn gjort att han spar sina krafter. Munnen var fin, något vi hoppades på när Lina har så mjuka händer. 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback