Träning lördag

Eftersom vädret var soligt, men med ytterst blandat underlag, snömodd, lera, ojämnt och klafsigt men det ska bli sämre några dagar, så resonerade vi som så att han måste få ett ordentligt jobb, så fick bli vagn. 
 
Glädjande är det som en ny häst att lyfta hans bakben, och att sätta på utrustningen är inga bekymmer. 
Vi provade idag att tejpa spännena på sidorna, och utan ilägg. Han fick också för säkerhetens skull ett par boots i storlek XL fram för att skydda spännena och ett par storlek M bak ( hade behövt L) . Det påverkar ju såklart vikten, men vi vill så gärna att han ska få gå ett jobb utan utrustningshaveri. 
 
 
 
Han skrittade på bra och joggade halva backen upp. Väldigt osäker på underlaget och ogillar när det är ojämnt. 
Skorna satt kvar, kollade halvvägs, och tejpen höll. Han hade gärna sprungit mer, men han kändes fortfarande stel och kantig sa Hasse, och när han måste ta i så blir han sned. 
Jag tyckte ändå han såg lyhörd och avslappnad ut, och konditionsmässigt drog han inte en pust. Stannade snällt för koll av skorna och joggade sedan vidare. 
På hemvägen hade dock skorna vridit sig en bit bak, och en pytte på höger fram.  Han har ju gått upp en storlek, men han hade inte trampat ur dem, och allt var helt och välbehållet. Lera och snö hade trängt in, och ett litet skavsår blev det. 
 
 
 
 
Nästa gång är planen att lägga ilägg fram, och använda en tunn raggsocka bak, därför att den fyller ut lite, samtidigt som den minskar det glatta, att skon kan glida om den blir våt. 
Hästen skiner som solen och jag tror att pälslossningen äntligen är på gång. 
 
Jag klantade mig med filmningen där han joggar, så tyvärr blir det en snutt i skritt bara: 
https://m.youtube.com/watch?v=tPAYBJup-dA
avvakta tills skippa annonsen kommer upp, tryck sedan på skippa annonsen, så kommer snutten . 
 
Gjorde en liten jämförelse från i höstas till nu, hur han har sina bakben placerade: 
 
   
 
 
 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback