Ett samarbete med en härlig duo ☺️

Jag kommer här att lägga upp träningsrapport och status för Predatorn som minnesanteckningar för att kunna följa utvecklingen.
 

Måndag 23/3
Behandling med massage och elektroterapi. Elektroterapin består av dynamiska strömmar som tränger igenom och når de muskler som sitter innanför skelettet och annars inte går att komma åt. Utfördes av fysioterapeut Marina Nylund.
Han fick också sina hovar verkade av Birgitta Färnstrand-Svensk som är utbildad hovslagare och barfotaverkare.
Anledningen till detta är den muskelsträckning och den svaga utvecklade muskulaturen som han har i bakdelen på höger sida, som överbelastar den vänstra.
Eftersom det i sin tur gett smärta och obehag att lyfta bakbenen och i synnerhet vara skodd, så sökte vi en lösning för att kunna träna. Skor behöver han ha för att kunna träna på hårda underlag, men i hagen behöver han endast hjälp med grepp under hala perioder, då han annars rör sig på mjuk snö och mjukt gräs.
Så lösningen blev att testa ett par träningsskor i gummi som man fäster som en jympa doja, men också att få en bättre kvalité på hoven och bättre vinkel så att han klarar av att tävla barfota, utan skor.
Han tog åt sig behandlingen bra, och första skrittpasset på onsdagen gick han bra på hovarna men kantig i kroppen och vek åt vänster. Föll tillbaka i gamla synder, troligen därför att just den skadade muskeln är behandlad, något som alla som varit hos massör känner igen, man känner sig öm och blåslagen efteråt.
Däremot så kunde han stretcha ut hela sina bakben för första gången på 10 månader!
Dag 3: vila i hagen, men med pyssel på kvällen, och lyfter nu villigt sina bakhovar och tar stöd, tungt, i min hand. Tidigare har han stått och dragit i dem, hållt dem själv i luften beredd att rycka åt sig dem.

Den största skillnaden blir nu att han också går barfota fram, precis som i somras. Jag har varit lite tveksam till detta, men det blir svårt med så olika balans fram och bak annars, och dessutom är ju vinkeln katastrof så vi hoppas nu på BIrgittas kompetens.
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback