Nu drar det ihop sig till start 😅

Preddan gick ett enklare jobb igÄr i skogen. Han fick gÄ barfota runt om, dÄ han just nu Àr lite mittemellan storlekar pÄ barfotaskorna och han har ju sin speciella aktion nÀr han trycker ifrÄn snett pÄ utsidan av hoven. 
Det hade regnat sÄ underlaget var bra, och pÄ bakhovarna syns ingenting alls, de Àr sÄ fina och tÄliga. 
Framhovarna blev lite randiga, de Àr inte lika hÄrda pÄ undersidan och underlaget sliter lite grann. Inget som han tar nÄgon skada av, och han blev inte öm. SÄ vi fÄr prova oss fram lite grann, med Shingsen och barfota nÀr det passar. Han trivs barfota och ryggen och benstÀllningen mÄr bÀst sÄ. Han blev nöjd med att strÀcka ut lite i vagnen och kan nu utan att dra en suck ta den brantaste backen ner med vagn och kusk. Han riktigt njuter av det. 
samma backe som han inte ens kunde gÄ ner i sjÀlv i grimma och grimskaft. 
 
NĂ„got som glĂ€djer mig Ă€r att han nu Ă€r sĂ„ fin i ögonen, trots insekter och pollen. Ögonhinnorna Ă€r sĂ„ fina, och de ser bĂ€ttre ut i fĂ€rgen. 
Predda har ju dessutom en rolig ritual för sig, dÄ han Àr sÄ rÀdd om sin snopp, sÄklart. Han hade ju fÄtt en elak och hÄrd sten av klegg som satt i flÀnsen och tryckte och skapade bÄde inflammation och irritation, och hindrade honom att kissa ordentligt. Efter veterinÀren tog bort den, sÄ har han varit vÀldigt tydlig med att dÀr ska göras rent, ofta. PÄ sistone har han inte brytt sig sÄ mycket om det, frÄn nÀstan varje dag till nÄgon gÄng i veckan, och nu nÀstan 14 dagar sen. Det ska torkas av försiktigt innanför och det torra fnösket som blir pÄ utsidan ska pillas bort. 
Helst vill man ju inte rengöra för mycket, men jag förstÄr ju hans rÀdsla för att fÄ tillbaka obehaget.
 
IgĂ„r var det dags igen.... Var lite fnöskigt men insidan Ă€r fortsatt fin och nu.... Är det helt luktfritt! Tidigare har det ju luktat ganska unket. SĂ„ jag Ă€r ganska sĂ„ sĂ€ker pĂ„ att AME Sensi-1 rensade bort den resten av möjlig infektion ocksĂ„. 👍
 
vad det gÀller boxen sÄ mÄste vi hitta lite kraft. Han fick flytta tillbaka ut igen, dÄ han vill röra sig lite mer och troligen föredrar det stampade jord/ torvgolvet istÀllet för betongplatta under Ströet. Men... Det blev en snabb ÄtervÀndo in igen dÄ knotten och myggen var som tokiga. SÄ ÄterstÄr att se om de ger sig, eller om vi ska slÄ ut boxen enligt plan inne, och lÀgga in gummimattor eller torvbÀdd i botten. Vi fÄr fundera lite till pÄ den...
 
vi hÀlsade pÄ Greta igÄr, och sÄklart hade hon inte direkt saknat oss som vi saknar henne. 
1-Äringarna lÄg i en hög pÄ varann och sov nÀr vi kom. 
Men nÀr vi ÀndÄ var dÀr kunde vi ju fÄ klia henne lite ÀndÄ. Lika trygg som Alltid men med lite mera pÀls. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback