Duktiga Preddan

det blev en tung comeback på den grisiga banan i Gävle efter allt regn. Han var ändå en riktig hedershäst och troligt hade han tagit med sig en sista peng hem om han fått luckan. Han är så oerhört cool och trygg, nästan lite Ferdinand varning, men växlar om i rätt ögonblick och såg riktigt fin ut i lervällingen trots allt. Åt och drack i boxen och värmde toppen. 
 
Tyvärr var banunderlaget väl slitsamt för barfotakörning då regnet gjort banan våt och slirig så det är inget vi kan fortsätta räkna med att han ska klara av mer än i undantagsfall på våt bana. Så vi har lite att fundera över för kommande starter gällande balansen på bakhovar då vi inte kan styra över vädret  och banunderlaget. I de farterna som körs idag, och med den teknik han och många andra travhästar har, så är hovarna den viktigaste utrustningen hästen har, och det tar tid att lära sig vad som fungerar. När den allmänna uppfattningen är att hästen blir 20 meter bättre i loppet utan skor, blir det såklart en viss hysteri. Vi är ju inte en del i den hysterin utan det är hästen som inte trivs med skor. Gick även igenom hans starthistorik och han har mestadels startat barfota innan också. 
Hade ju varit enkelt om han gått att sko bak till lopp,men dit har vi inte kommit ännu. 
 
I Sala finns en hovslagare som är expert på plastning av hovar inför tävling, eventuellt tar vi kontakt med honom för tips och råd men det beror helt på vad dessa produkter innehåller. Det finns även fina plastskor som limmas, men just limmet kan vara väldigt skadligt för en känslig hov, så till en början provar vi nu hemma med Keratex som härdar hoven, så får vi se framöver. Vi har ju gott förtroende för Barfotasulan www.joursulan.se och även en tävlingsvariant av den som är ännu tunnare. Men för det krävs 3 söm på vardera sidan. 
 
I övrigt har han tagit loppet bra, visade direkt vem som är kung i hagen och äter och dricker som aldrig förr. Nu  väntar en vecka i gräshagen för att ta igen sig. Under tiden blir det Marans tur att återuppta träning efter en veckas behövlig vila, och vi hoppas det gjort henne gott. 
 
Roligt är också att pappa fått en fin present från Lena Zimmermann att ge till oss, i form av vitaminer och Biotin. Vad kan passa bättre just nu? Ska bli spännande att prova, och se resultat. 
 
 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback