Sol och semester...

Som vanligt så går allt spel åt helsike för oss. Två måndagar i rad i Rättvik, i varsin solstol och med en god sallad. Men spela det kan vi bara glömma. Hade ju varit roligt att varit med och lekt istället, men Predda vill fortfarande inte ha några skor på sig, och comebacken får vänta. 
 
 
Kellie och han går ute dygnet runt nu, med tillgång till lösdrift och utebox. Ett riktigt sommarlov med andra ord. 
 
Vi har passat på att fräscha upp stallet då hästarna är ute, och jag dammsuger och skrubbar. Tyvärr går det inte att använda högtrycken att spola med, för väggarna är ju i obehandlat trä med springor emellan, så det tar sin tid. 
Vi fick ju problem med damm och dålig lukt, och det är nu identifierat. Spånpelletsen vi använt har under våren varit dammig och lett till att vi fått vattna flera ggr i veckan. Meningen är ju att man ska vattna när man lägger in det.
Pelletsen som varit ren och fått ligga kvar i botten på boxarna ( vitsen med pellets är ju uppsugningsförmågan som gör det lätt mockat, ungefär som med kattsand där man bara plockar ut det som klumpat ihop sig) har istället fått för mycket vatten och möglat. Gick ut och vände på gödselstacken och där har det inte brunnit som brukligt, utan är fullt av mögel. 

Så nu blir det tillbaka till spån istället. 
 
Foderkammaren är skrubbad och Hasse har snickrat en arbetsbänk som underlättar vid fodringen, och att placera säckarna med foder under. Sadelkammaren är städad och täcken på tvätt. Så snart är allt i ordning för en ny säsong, och en ny liten namnskylt också.
 
 
 


Och så tillslut lite Greta då! 

Hon växer och äter och galopperar! Helt tydligt att de långa benen och det lite fullblodsliknande gör att hon än så länge hittar balansen i galopp, och tar några hjälp steg i trav. Ska bli roligt att se lite mer av henne när fölen kommer igång med sin lek. Hon har visat en rejäl rusning i trav, och då gick det undan. Så hon kommer behöva plats för benen, det är helt tydligt. 

Hon har i allafall det helt klart bästa psyket av de vi fött upp här. Hon är förnuftig och orädd, men inte för på. Hon lär sig snabbt, uppskattar vårt sällskap men respekterar att mamma bestämmer. Vi får lyfta ben, lyfta svansen, stryka henne på benen, öronen och ryggen och trä på en grimma. 

 
Hon skulle hälsa på hela familjen Löfstrand vid ihopsläppet, och stal hela showen, blev inget spring alls.
 
 
 
 
 
 
Hade ju varit roligt med lite fina bilder, men som sagt det är inte helt lätt med mobilen och en väldigt social häst, som alltid är nära, nära. Hon ropar så fort hon ser oss, och följer oss till grinden sen. Så bilderna är tagna på avstånd och klippta. 
Lite fina tecken har hon på benen och lite ljusare stickelhår kommer det dag för dag.
 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback