Nu är det varmt...

Man ska veta det att hästar klarar av mycket stark kyla. Deras päls isolerar mot den, så länge den är torr och det inte blåser starkt. Men värmen är tuffare.

Kellie är återigen klippt med maskin, hon kan inte reglera sig mot värmen alls, och blev genast tacksam. Visserligen är pälsen till för att skydda mot insekter också, men då ska den vara tunn och fin, inte vintervarm. Detta hör nog ihop med de problem hon har med näsan och infektionen där.

Greta har sin allra tjockaste fölpäls kvar, som hade varit toppen i april, men alldeles för varm nu. Hon har fått lite diarré och troligen druckit av vattnet i värmen. De har många bra träd att söka skydd under, och rör sig mest på natten. 

Vi hoppas att det inte är något allvarligt och ska ge Tösen extra salt och köpa hem medicin till Greta igen, om det kommer behövas. Hon blir väldigt tacksam av att bli tvättad, dels få bort det kladdiga, men också är det svalkande att bli badad med en hink och svamp i värmen. 

Jag tror faktiskt inte jag varit med om så många föl som ställer upp sig för att låta sig tvättas på det här sättet. En riktigt liten go tjej.

Mindre goa är de getingar som byggt så stora bon på loftet att vi inte kan gå upp dit. Via hemförsäkringen kommer det komma ut experter som ska hjälpas oss att bli av med dem, då det är alldeles för farligt.  Så nu står vi med flera lass hö, som vi inte kan få upp på loftet, så vi hoppas slippa regnet, men önskar lite svalare väder. 
Vår nya frys bestämde sig för att ge upp idag också, när den som mest behövs. Service kommer så småningom, de har ju också semester, så får vi se om de får iordning på den igen. 

 





Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback