Nyheter...

Snart blir det lite mindre hästar i stallet, för en tid. 
Marilyns båda skador på samma ben, läker nu äntligen i rasande takt. Med joniserat vatten (silvervatten) har vi baddat benet 2 ggr om dagen, och gett henne några kvistar av älgört i maten. Den har verkligen en antiinflammatoriskt egenskap och värmen är helt borta och bara en liten utbuktning till svullnad, som kanske blir konstant. Vi får se. 

Detta innebär att på tisdag åker hon till Kajsa Frick för minst 2 månaders träning, och banvana. 

Även Maya ska vad det tycks ut på äventyrligheter. Hon ska förhoppningsvis leasas av 18-åriga Vanessa som går första året på Nytorps travgymnasium i Bollnäs, där bland annat Örjan Kihlström är delaktig. 
Hennes körlärare på skolan har provat Maya, och nu vill hon själv prova henne på banan först, och tar med henne hem om allt går bra.

Vi är överlyckliga och tror att det kan bli riktigt bra för Maya att vara med i centrum där det händer. Vanessa är ny inom travet men har haft häst länge. De får prova tillsammans och klickar det blir hon nog kvar där. 

Vi får väl ta åt oss att det inte räcker med att träna hästar hemma, utan att de behöver lära sig miljön på banan genom att träna där i ung ålder, och har man inte hälsan och klarar av resandet så får man ta hjälp med den delen, till hästarna är banvana. 
Vem vet, kanske skulle jag försöka mig på att gå förberedande kurs och ta licens istället? Den som lever får se. 
 
 
 
Förhoppningsvis kan hon snart göra ett nytt försök..... 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback