Framsteg av sårläkning...

Så himla spännande att efter denna gräsliga sommar( bakterievänlig, annars har den varit underbar)  göra framsteg med sårbehandlingarna. Marilyn gjorde ju v'ldiga framsteg efter vi började behandlingen med Sven Lindbloms nya universalmedel vatten inehållande kollidialt silver och kärleksört. Samt för att påskynda läkningen och hämma inflammationen fick hon älgört.

Nu har vi behandlat Predatorns ben i exakt 10 dagar med vattnet på frambenen, och på småsåren. De öppna såren måste få en hinna först, då det svider ganska bra annars, så de baddar jag med koksaltlösning och aloe vera.
Efter tvätt och benen torkat använder jag den hemmagjorda vallörtssalvan.


Skadorna på frambenen är ju ett långt kapitel med början i februari, medan bakbenets sår var relativt färskt när vi hämtade honom. Sen har han slagit upp ett nytt sår på insidan av kotan, misstänker att han skrapat i en sten, men det blossade upp en svullnad direkt, så han är oerhört känslig och skör.
(Klicka på bilderna för förstoring.) 

         
vid ankomst-        efter 10 dgr
 
   
 
        
 
Han är fortfarande inte ohalt, utan markerar en del på bägge bak, vänster ben markerade han på vid ankomst, och höger stramar såret samt det nya såret på kotan gör ont. 

Men det är oerhört intressant och stimulerande att följa och jobba med. Han är ovan att stå olindad, och det gör sitt för en del svullnad, men jag vill ha så lite friktion och skav som möjligt så att hud och päls kan bli återställt.
Dock har jag efter vissa påtryckingar från herrn gått med på att han får ha nattpyjamas trots att det är varmt och skönt i stallet. Han är känslig för drag om ryggen. 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback