Veckorna springer iväg...

Denna vecka samt måndag, har familjens "alla" skorpioner sina födelsedagar. Johnny har fullt upp då även flickvännen Sara fyller imorgon. Återigen Grattis alla!!! 

Vi fick lite snö igår, och det är lokalt. Här är det lite puder i gräset, men bart på vägen. Några km bort i Sörskog, är det plogat och sandat då snö och ishalka råder. Hoppas snart att Hasse orkar byta däck på mazdan, så han slipper halka runt. Svårt med sitt onda ben. 

Preddan blev vaccinerad igår, och har nu feber. Veterinären undersökte honom också, och vi har kommit överens om att han ska in på klinik "för säkerhets skull" och klämmas igenom då han reagerar muskulärt i vänster bakparti, som jag misstänkte. Men vi fick gärna sätta igång honom försiktigt. Eventuellt är det en fråga för equiterapeut att arbeta med. Veterinären misstänkte att han är överansträngd i vänster, då han belastar fel, troligen pga sin säregna löpstil. Behöver inte alls vara något allvarligt, utan lite mer detekivarbete att hitta rätt balans och träning för honom. Det är slitsamt för alla idrottsmän, och inget undantaget för hästar. 
Men hon var i övrigt väldigt positiv, och glad för hästens skull att han hamnat hos oss. Sånt värmer!

 
Hon trodde inte heller att Maran har några lösa benbitar, utan att hasen endast får skönhetsfel efter sparkskadan. Så länge hon inte blir sämre av träning, är det bara att köra på.

Så förhoppningsvis så åker vagnen på imorgon. 

En annan som varit lite klen är Putte, som haft lite besvär med ögonen. Vi hoppas på att det bara är pälsen som stört honom, och letat sig in i ögonen och irriterat, han är nu klippt, och vi avvaktar några dagar till. Mardrömmen vore ju att han lider av linsluxation, men chansen är ganska liten. 

Och älskade Maya. Jag tror inte att hon kan släppa oss riktigt ännu. Varje morgon jag kommer ner till stallet, sitter en liten, alldeles chokladbrun mus ( aldrig någonsin sett förut) i hörnet utanför hennes gamla box, och tittar på mig. Efter morgonfodringen så smiter hon ut igen. 




 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback