Kombatanterna!

 
Visst är hästar flockdjur, som drivs av instinkter. Men har man levt ihop i flera år, sida vid sida borde man väl kanske kunna släppa lite på traditionerna? Icke...... Lika bra att vi tvåbenta lär oss det en gång för alla.
 
Vi delade på hästarna förra helgen, för att Tösen och Kellie skulle få vila. Men sedan blev det ett par milda nätter, och vi beslöt att de skulle få gå ihop ute på nätterna, då vi bara har Thermobar i den ena hagen, och sedan kan de skydda varann bättre.
 
Men har man delat dem i två hagar, krävs två ledare. Varje "flock" har sin ledare. Så att släppa ihop dem igen var ett misstag. Maya hade ju äntligen fått vara chef, och försvarade Maran med sitt liv. Maran däremot vill ju gärna vara nära sin mamma, trots att de levt isär i många månader, vilket Tösen också försvarar. Så det blev ett rejält krig. Tjut, skrik, pip, sparkar och anfall. Emellanåt stod Maran med mamma, Maya ensam, och Kellie bortkörd i skogen av Maya.
 
Sen stod Maya med Maran och Kellie vid sin sida, och Tösen ensam i huset. Och så höll det på....
Två trasiga täcken, ( i 2000 kr klassen /st) samt blesyrer....
 
 
Maya med en kal fläck från ett bett i pannan...
 
 
Tösen med ett bett mellan frambenen.... Kan man gissa att Maya valde "fel" ställe att hugga?
 
Så nu får de vara inne på nätterna tillsvidare, och gå i olika hagar på dagarna. Men som om det aldrig ska vara nog med Maya så har hon fått en otäck knöl. Misstänker att det är vad man kallar fistel, eller möjligen en cysta. Den började i höstas som en liten torr förhöjning, misstänkte att det var ett insektsbett. Nu har den tagit fart och börjat växa, och är väl två cm i omkrets ca. Bli något för veterinären vid nästa besök.
 
Otäck knöl under Mayas mage, placerad där navelsträngen satt vid födseln, men hon har aldrig haft navelbråck eller likande. Någon som har erfarenhet?
 
/Mia
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback