Då var det seminerat...

Farmbaron hade toppen kvalité på sina simmare, och jag tyckte de såg ut som pojkar allihop i mikroskopet! 
 

Hon seminerades ca 7-8 timmar efter tömning, och nu hoppas vi på att de simmar så länge tills hon släpper sitt ägg. Vi har ju alla tidigare journaler sparade på stationen, och hon har tagit sig på  betydligt sämre tidigare. Däremot så kan hon ju tjuvhålla på äggen, och det är den största risken nu. 
Morganhingsten som tjänstgör på stationen som "trigger" och som hjälper till genom att visa sitt intresse för vilka ston som brunstar, ropade i högan sky efter henne, när vi passerade. Men min Tösen hon bryr sig inte om pojkar inte. Inte ens en blick fick han. Däremot visade hon tydlig brunst vid semineringen, och var hur fin som helst. 
 


Lite trötta är de efter en vecka ute och på bortaplan, och Tösens bakhovar är väl mindre roliga just nu. Kellie har fått behandling mot sin bihåleinflammation, men den hjälper sådär. Så Ingela vill att vi tar in henne på klinik för en rejälare undersökning, och längre behandling. 
 
Kellie har gett Agnetas man Peter en match i hur man bäst anordnar elstängslet i hagar, och varför shettisar behöver el i undre tråden. Och också varför man måste slå runt diken och hagar om det finns mer grönt där, än inne i hagen. Den kursen tar vi inget extra betalt för. På något vis hade även Tösen krånglat sig ur hagen, och stod i grannens trädgård och betade. Men när de förskräckt sprang efter en påse med hö för att locka med sprang Tösen före och gnäggade i högan sky, in i hagen för att vänta på maten. Skämmer vi bort våra hästar här hemma lite för mycket... behöver de aldrig vänta? 


Maran har fått vila hela veckan efter vaccinationen, och körde igång idag. Lite tjurig, men när hon fick bestämma farten blev det bättre. Maya har fått en promenad med mig idag, och ska köras igång sakta i skritt på hårt underlag i nästa vecka, och hoppas på att ringbandet håller. Hon verkar helt bra, men vi har inte lyst det med ultraljud dock. Blir nästa steg, om hon visar nya symptom. 


 
 
 
Signe  var här häromdagen och höll igång oss... Och som vanligt brakade Hasses mage ihop. Dessa barnbasilusker...... Söt är hon iallfall. 
 
Provar kajaken tillsammans med Niklas, som sedemera lånade den med sig, för att prova i sjön. Tur han ställer upp och är testkanin först. 
 
Nu håller vi tummarna för Farmbaron på V75 idag. 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback