Attans också!

Idag var vi in för ett snabbjobb på banan, och förberedande inför premien på måndag. Maran reste bra, vi har lasttränat ett par gånger hemma, och mutat henne med derbyfoder i belöning. 
 
Hon skötte sig också utmärkt på box i stallet, tidigare har hon ju alltid stått direkt på gången. Hon både åt och drack vatten. Med tanke på vår ångest över Tösen som aldrig drack på resande fot, ( varför vi inte heller kunde resa långt) så är det jätteskönt. 
Däremot så stämde det inta alls idag. I värmningen blev hon först rädd för traktorn som vattnade banan, och slog 2 gånger i vagnen,innan hon skärpte sig, sen travade hon fint. Efter värmning gick vi in för att byta från speedcart till sulkett för första gången, och Kajsa tog över tömmarna. Hasse fick istället köra en mycket fin3-årig varmblodshingst. 
Då gick allt åt pepparn... hon bara sprang och tittade, tog galoppsteg till höger och vänster... sista varvet någorlunda skärpning och landade på km-tiden 2,08, men då inte felfritt som sagt.
 
Något störde henne, och det blir tyngre skor fram, och luvan på igen. Hon måste också få gå på "toaletten" emellan värmning och snabbjobbet. Huva.... och OM hon har gått in i en växtfas så är det väl höjden av dålig timing. Efter avklarad premie skulle hon ju få vila på bete några veckor. 
 
 
 
 Men här kommer nu en lista med olika möjligheter, precis som storfiskarna i vår familj så måste man ju kunna skylla på något när man kommer hem utan fångst:

1: Växtfas (jävligt dålig timing)
2: Vagnen
3: Första gången hon var ute och värmde och fick k
omma in igen före snabbjobbet. Det var fullt av hästar på gången så hon fick inte komma in och göra ifrån sig. ( annars har hon ju gått direkt efter en stunds pustande) 
4: Hasse noterar att "oj vad löst selen sitter?" innan vi går ut andra gången, och drar ett hål extra. Kanske hade hon dragit in magen och behövde släppa ut den igen? 
5: Kajsa sa lite skämtsamt att hon kanske hade ont i magen, för 200 m efter "målgång" la hon ett lass, och sedan travade hon alldeles utmärkt ett halvvarv till. 
6: När jag tog hand om utrustningen när vi kom hem, saknades en oroväckande stor del av apple mouth- plasten på bettet. Har den hamnat i magen?
7: Bytte luva mot bomull i öronen och blev störd på vatten/ harv traktorerna som hon stirrade sig blå på? 
8: Problem med tänderna? har ju haft ett grinigt humör senaste veckan.
9: nä nu orkar jag inte fler ursäkter...

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback