Maya skadad igen.......

Den värsta av alla olycksfåglar tror jag. Hon har ju trots de återkommande problembrunsterna jobbat på riktigt bra med träningen. Under tiden kulan satt i livmodern han hon få rutin på körningen och förtroende för Hasse, och hon blir bara finare och finare!
 
Hästarna går fortfarande ute, vilket de trivs bra med, och kommer in några timmar på förmiddagen. På dagarna går de på efterbete i sommarhagen och hos grannen. Det sistnämnda har varit svårt för Maya, som inte trivs där och är rädd för grannens grisar. Hon stressar upp sig, och istället för att följa flocken, galopperar hon iväg i motsatt riktning och skriker efter hjälp. Ganska ologiskt med tanke på att flocken ger trygghet, men det är ett typexempel på hur orationell hon är och vilket ansvar det är att vårda henne.
 
Igår var inget undantag, hon var lika glänsande fin och glad som när hon tränat de övriga dagarna, för att sekunden senare totalexplodera. Hon spände sig och sedan small det. Hon slog tills hon inte kunde slå längre, då benen trots slagjord hamnade över skalmarna in i speedcarten och hon föll. Jag har varit med om detta förr, fast i samband med ridning, och alla de tre gångerna handlade det om den elakaste av elakaste insekter... älglusen!
 
Vi kan med 100% inte säga att det drabbade henne, men det finns ingen annan synbar anledning. Och hon är oerhört känslig för insekter, och att få en bitande lus och inte kunna slå bort den med svansen och eller fly pga vagnen är nog en svår situation för de allra flesta. Tack och lov lyssnade hon tillslut på Hasse, så han kunde få loss henne från skalmarna och och repen på vagnen som hon trasslade in sig i.
 
 
 
 
Dessvärre var det sådan kraft i slagen att hennes ben är  svullna i hasleden och skrapsåren svider rejält. Så nu blir det rehabilitering igen. Stackars häst, hon är så liten idag, självförtroendet i botten och glansen försvunnen. Jag har en haltande man här hemma också, som fick en del sparkar på sig. Men tänbart är att säkerheten alltid måste gå i första hand, nu är Maya en instabil häst så det kalkylerar vi med, men det hade vi kanske inte gjort om det varit Tösen.
 
 
Mia
 
 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback