Nu lackar det mot jul...

Det är nu bara två arbetsdagar kvar för mig innan jag får jullov. Skönt....... Det blir två dagar i Solna med konferens,( inte så skönt men kanske någon god julklapp att ta med hem) sedan bär det hemåt för julstädning och matlagning. (Eller inte.... orken tryter så här på slutet av året, och jag är egentligen mer för att fira nyår. Nytt år nya möjligheter...) 
 
Har vi tur får vi besök av Johnny på julafton, om han inte jobbar på sjukhuset. Annars blir det som vanligt en lugn jul för Sandra, Hasse och mig, till annandagen då de andra barnen kommer hit.

Och då ska vi bjuda på den fina älgsteken vi fick av våra trevliga bekanta, som nu också snart väntar hem sin nya hingst, som vi önskar dem all lycka med! Kanske ses vi på banan så småningom? Spännande.
 
 
Lånat julmys. Kanske lite inspiration.
 
 
 
Vi har (tack vare en god vän som rekommenderat oss eftersom hennes bror jobbar med det) provat ett nytt underlag till hästarnas boxar, något jag varmt kan rekommendera vidare!
 
Stallpellets från SCA. Perfekt för skitgrisar och så enkelt. Istället för spån som man kastar ut det mesta av vid mockning. Börja med att tömma boxen, lägg in ca 8 säckar pellets och sedan vattnar man ovanpå. Och vips så har man en spånbädd som sväller upp och har totalt överlägsen sugförmåga. Vi räkar med att byta bädden en gång per år, och däremellan lägger man in någon säck i veckan för påfyllning. Säckarna tar mkt mindre utrymme och vi fick hem en årsleverans i transporten.
 
Maya var först ut, och vi har på tre veckor inte fyllt på en enda gång..... Slipper dålig lukt, lätt att mocka. Och med tanke på vad prist för spån har stigit de senaste åren så är det här en stor ekonomisk vinst. Nu får ju våra hästar halm också, men det är inga problem att ha både och. Mayas tidigare piphaser har också läkt, och det syns inte ett spår efter dem, som vi kämpat med att lindra i flera år.
Så igår tog Hasse ett par timmars jobb med att göra i ordning de andras också, och det var uppskattat. Tösen var mycket nöjd. Och jag... eftersom Maran har långtråkigt på nätterna leker hon med vattenkoppen... vilket orsakat en mindre översvämmning samt surt spån och halm som är blytungt att tömma ut. Men nu så....... sögs det bara mirakulöst upp, och det var lätt att mocka. Perfekt. Vi har köpt det genom Beca i Rättvik, som ger rabatt genom köp av helpall.
 
ww.sca.com/sv/bionorr/produkter/stallpellets/sa-anvander-du-stallpellets/
 
 
 
Hästarna har haft lite ofrivillig vila pga kylan, men har nu varit spända för vagnen igen. Maran är inne i en växtfas och har behövt äta upp sig, men blir lite väl laddad av kraftfoder.Mycket häst att hålla i.
Kellie däremot har också tunnat ur lite... från att ha varit en tunna till en pälsboll. Svårt att palpera genom den, men det tar nog en del på krafterna att forcera snön med de korta benen.
 
Vår andelshäst Predator Lavec fick ju ett tråkigt slut på året med hälta, och vi har beslutat oss för att inte fortsätta med våra andelar nästa år. Nu satsar vi istället mot att få Maran till premielopp under sommaren, få Tösen dräktig igen, och kanske att försöka sälja Maya. Jag tror hon skulle må bra av ett lite mer aktivt handhavande och bli inriden.
 
Och till sist........ Lite underbar stämningsfull musik, som passar mitt sinne just nu. Nä.... får bli en kur med Chisan känner jag. Det enda som biter på mörkret....
 
 
 Trevlig helg! /Mia
 
 
 

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback