Vad var det ja sa....

Jo, att unga älgar, avskilda från sina mödrar, är fullständigt hopplösa....

http://www.dt.se/nyheter/mora/1.3916064-alg-flog-in-i-hastvagn

Men vilken häst! Det hade nog inte fungerat lika bra med Tösen skulle jag tro. Hur som helst änglavakt för hästen, den kunde ju ha stått på andra sidan i släpet. Mindre tur för älgen förstås.

Lite pirrigt var det när vi skulle lasta och åka med Maya till Lassols Gård igår, en stor älgtjur såg vi som sprang över vägen, men det märks att de har bättre koll på trafiken, än ynglingarna. (Var finns Anita och televinken när vi behöver dem? )

Resan gick bra, och Kellie fick följda med som resesällskap, åkte med oss tillbaks sedan. Maya blev lite stirrig över förändringen, första gången uppstallad borta, och det blev till att klippa av navelsträngen för oss alla.

I boxen bredvid stod den vackre Magnus, en ståtlig kallblodsfux, och Maya tyckte genast att han var dum och ful, och betedde sig riktigt dåligt mot prinsen. Men... hon har ju aldrig träffat en manlig häst förr, på riktigt nära håll, (förutom sina få veckor med fölekompisen Fabbe..)

Maya ska nu vara på Lassols Gård i fyra veckor är planen, mer än så tror jag inte plånboken tål på ett tag...
Men ni som vill följa hur det går för henne, kan gå in på www.lassolsgard.se och gå in under "Parelli NH" och underrubriken "träningsblogg."

Agneta skriver också under aktuellt, mycket läsvärt, det också.

/Mia


Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback