Nu är vi äntligen redo för att bli föräldrar igen!

Nu kan Tösens bebis titta ut vilken dag han eller hon vill!
Själv gissar jag på hingst och hoppas på fux med en ljus man och svans!

Hasse vill ha en svart häst och törs inte gissa på kön....

Tösen har otåligt följt arbetet med den nya hagen som är vidbyggd fölboxen ( Copys gamla utebox) och som då har fått en egen sjukhage eller pytteliten rasthage om man så vill.



Vi tänkte så att Tösen inte kommer att vilja stå där själv, och troligen med sin klaustrofobi att känna sig instängd, men om hon kan gå in och ut som hon själv vill på nätterna och med de andra kompisarna i hagen med lösdriften bredvid så skulle det kännas tryggare.Vi ska vänja in henne några timmar om dagen till en början, sedan får hon sova i stallet på nätterna tills dess att hon är van.





Vi vill inte att hon fölar i stallet, där boxen är lite avlång, samt att stallgången in till hennes avdelning är så trång att komma åt, om något akut skulle hända.
Och vi vill inte att hon fölar i hagen med de andra, där vi inte ser henne. Strax utanför staketet i nedre delen stupar det brant ner till bäcken, och ett föl kan lätt rulla under vid en eventuell födsel där.





Den nya övervakningskameran som jag hade tänkt vinna i hästmagazinets tävling har ännu inte kommit, och inget meddelande om att jag vunnit heller. Typiskt. Vi väntar med spänning. Men nu är det ju så finurligt att vi ser hennes sjukhage från fönstret och kan utan att störa henne iakta det hela. Om hon går in istället kan vi snabbt gå ut och glutta in istället. Gäller bara att hålla sig vaken...






Ha det! /Mia


Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback