När travsport är som bäst........

Vilken helg. Vi har suttit bänkade framför tv:n och elitloppshelgen. Varvat med vakande och vakande...
Orkidén har nu slagit ut alla sina blommor, men det räcker tydligen inte för vår lilla fölis att titta ut. Tiden är tydligen inte inne, trots snart 2, 5 veckors vakande. Vi går som levande spöken dygnet runt, och de mörka ringarna runt ögonen är inte direkt klädsamma. Kanske är det just vårt vakande som stör Tösen, kanske vill hon föla ifred. Men efter år av planerande, seminerande, väntande så vill vi inte ta risken att missa hennes fölning om hon skulle behöva hjälp. Det ligger för mycket längtan, kärlek och hopp för att inte orka vaka vidare.
Helgen har bjudit på trav i världs klass. Elitloppet i sig är årets höjdpunkt, och det finns bara en annan sak som kan höja pulsen och skänka så mycket glädje som när Brioni vann idag, det är att själv få se sin egen häst vinna.
Först av allt vill jag hylla en viss kusk och tränare, som på lördagen visade varför Tore Fyrand gjorde fel när han beslutade att inte ge en elitloppsbiljett till Local Conch. Vilken uppvisning! Enligt min mening finns det två kuskar som är helt överlägsna de andra, när det gäller att köra och samarbeta och RESPEKTERA våra vänner hästarna...
Och det är Flemming Jensen och Örjan Kihlström. Hur man på ett så fenomenalt sätt först kan visa upp en kommande elitloppshäst som Matilde Tröjborg och sedan ovannämnde Local Conch i toppform och inte ens visa körspöet, helt stilla sitter han som en staty i sulkyn, medan andra skriker, gapar, vevar, boxar och slår för att få repsons. Det är världsklass.......... synd han finns i Danmark.
Sedan har vi Örjan som aldrig begär för mycket av en häst, vet precis var mållinjen är för att lyfta fram och vinna med minsta möjliga marginal, och pressar aldrig en häst som visar att den för dagen inte är i form. Heder åt honom, de hästarna kommer igen med gott mod och nya krafter.
Och sist men inte minst lyfter vi på hatten för Joakim Lövgren. Denna coola, medvetna, kontrollerade affärsman och tränare som aldrig tappar behärskningen i ett lopp, och aldrig tar ut varken vinst eller förlust i förskott.
Han hade inte bästa hästen idag, men han plockade fram hästens bästa egenskaper genom att ta vara på sin andra chans, efter att ha gjort en mindra bra insats i försöket med mjölksyra som resultat, gjorde han sitt livs lopp. Det var en kuskseger.
Att hålla huvudet så kallt, och ta vara på en millimeter chans, och så totalt kunna fokusera på sin uppgift, bättre styrning än så går inte att göra.
Mina tankar går också till hästarna kring incidenten som diskvalificierade Define The World, och förstörde dagen för Year in review... Hästarna gjorde ett toppjobb, och fick inte glänsa på grund av en nonchalant och mycket ovärdig sportsman.... Vi hoppas också att Lennartssons häst kommer oskadd ur händelsen, både fysiskt och psykiskt, trots att han fick sitt ben påkört på det mest fräcka sätt.
Kan inte Mor få ett föl i present, är det för mycket begärt? /Mia

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback