Oj vad det går undan..........


Marilyn har på sitt fjärde dygn börjat träna intervaller........
Idag är Tösen inte lika överbeskyddande och lillpluttan får röra sig lite mer fritt. Hon diar lite väl mycket, och har fått diarré, inget som ännu tycks störa hennes allmäntillstånd iallafall.
Någon som fått lära sig att bli liter mera självständig, är Maya. Hon och Kellie sköter sig själva numera och det tror jag är en bra och nödvändig utveckling för henne.
Hon har nu gått på helt havrefri foderstat en tid, och alla muskelspänningar i kroppen är som bortblåsta, och hon är inte längre känslig för beröring på huden eller benen, och har inte haft några knasiga, oregelbunda brunster alls. Vi har också tvingats till en längre vila än tänkt, då hon fick en kraftig förkylning med tjock snuva och feber i samband med att de började vara ute på nätterna.
Men med facit i hand, och även om vi inte kunnat hitta någon skada efter olyckan, känns det ändå troligt att hon faktiskt sträckt sig, eller skadat en ligament i ryggen. Så hon får ta det lugnt ett tag till, och sedan får vi börja om med träning för vagn, och se vad hon klarar. Hon rör sig som en gudinna iallafall i hagen och är så lik sin mamma så det är skrämmande. Copy reagerade ju med aggresivitet när hon fick havre, och kanske var det egentligen samma typ av överkänslighet som gav henne symptomen, hon rörde sig ju anmärkningsvärt knyckigt utan att orsaken någonsin hittades och var ju känslig för att bli kall eller blöt, och hade tendenser till korsförlamningar, tiit som tätt.
Men vi tror att Maya är värd att vänta på, det blir bara att inse att hon kommer ut senare än sina kullkamrater.
/Ha det. Mia

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback