Allt är bra...

Tösen börjar läka ihop, veterinären har varit här och tittat till henne, och tagit en "Foal-check" på Marilyn, som såg bra ut. Provet visar ett bra antal med antikroppar, så tur hon var så envis att dia, trots att det var trögt. Veterinär Frida från distriktarna var här, och hade snällt nog laddat upp med plasmapåsar, som både vi och plånboken tackar för att vi slapp.
I övrigt är hon pigg, kelig och glänser redan i manremmen. Hon är ganska liten tyckte vetrinären, men väl utvecklad och rak i benen, möjligen något raka, så det blir bra att komma ut på bete om några dagar, och få använda dem rejält, och böja och sträcka lite på senorna.
Tösen är en riktig hönsmamma, men ganska så sträng. Marilyn får inte hälsa på de andra hästarna som står på andra sidan lösdriftsväggen, och hon får inte galoppera iväg själv, trots att hagen bara är några kvadratmeter stor.
Tösen buffar henne, naggar henne och lär henne rätt och fel. Vilken kärlek.......
"Experterna" på kallblodsfärger ( se deras sida kallblodsängel) har tittat på korten och stamtavlan och säger att hon blir svart så småningom. Och från annan säker källa så åtminstone väldigt lik mamma. Kul att jag också fick veta att de brukar bli likadana i färgen som vuxna, som när de kommer ut och är blöta.
Puffen tycker vi är urtråkiga, och skäller på Marilyn, för att han inte får vara inne hos henne. Påminner mig om en viss storebror som ville lämna tillbaks lillebror till doktorn på sjukhuset...
Dagens bilder kommer här.....
Ps. hoppas nu den nya layouten på sidan syns, den har min duktiga dotter gjort! (PS om ni inte ser den tryck på F5 på ert tangentbord!)
Vadå välja ute eller inne?
Puss mamma.....
Sötnos...
Hungrig... svansen jobbar som en proppeller...
Uttråkad hund som just fått skäll för att han skäller...
En liten glädjetur runt hagen... mamma travar bredvid.
Så fin... ett och ett halvt dygn gammal...
Tittut...
Profil... Mattes gamla utsällningsgrimma för mini shetland kom väl till plats igen.
Puffen solar när husse klipper gräsmattan......
/Mia

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback