Hej vad det går.....

Maya tycker att sällskapet i hagen kunde vara roligare. En gammal surmupp som parkerat inne i lösdriften, och hennes lilla dvärg vakt som spatserar fram och tillbaka utanför och anfaller Maya om hon vill komma in.

Så vad gör man?...... Jo man skaffar en annan kompis! En liten lurvig sak som kan springa fort....
Isak och Maya tävlar och mäter sina muskler på var sin sida om staketet i hagen. Ibland tar Isak mod till sig och springer in och gör en U-sväng ut igen... Och som han skrattar när Maya måste bromsa för staketet medans han springer under........ ca 300 kg(?) häst mot 7 kg hund.......



Först Isak...


Och sedan Maya...... (Fotografen fick kasta sig i buskarna...)


Hur gick det? fick du med mig på bild då?

Oj, vad jobbigt..... puh vilken rusch det blev!


Har du ngt godis då??

 


Undrar var surtanterna tog vägen då?

Min hage jag bestämmer om vi ska ha roligt eller inte!


Matpaus....

Isak håller vakt från sin sten...

Tjena, ska vi springa igen då?

Isak i sin favoritstol med utsikt över fågelbordet. Där kan han ligga i timmar och titta på fåglarna mellan tupplurarna.


Om han inte leker med råttan förstås. Bara mjuka leksaker till en mjuk kille!

Maya växer så det knakar och har på bara en vecka vuxit ur sitt täcke. Hon har också fått nya guldskor med brodd och med snösula i gummi under, och hon verkar trivas bra med den balanseringen. Rör sig luftigt och lätt med bra fäste och hitills inte trampat på sig alls. 
Hästarna är nu helt invanda på det nya höet och foderstaten verkar fungera perfekt. Maya är blank och fin igen, och i bra hull, ingen hängig buk mera. Däremot har hon blivit övervuxen bak, vilket troligen rättar till sig igen. Men det är så typiskt ojämn tillväxt pga foderbytet. Tänk om man slapp byta hö varje år och istället kunde ha en jämn analys från år till år...
Tösen har varit trött och tjurig och haft en liten brunst. Verkar inte vara någon fara på taket, vi har inte hittat något tecken på att hon kastat fölet, men har ändå fått stå och ta igen sig på box igår. Idag verkar hon lite piggare igen....... och bara äter och äter och äter.


Väntar på att få utetäcke på....

Tog ett kort på den urtjusiga svansen, den har hon inte ärvt efter mamma, som bara hade några tunna testar...

Fler som väntar på sin tur att pysslas om...


Tittut.......

 

Trevlig söndag! /Mia

 


Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback