Brr.. vi fryser fortfarande..


Fast det har blivit lite bättre inomhus. Mannen min har skruvat upp pannan, och jag hoppas verkligen på en V75- vinst snart ( alltså på spel, någon startande kuse har vi ju inte för tillfället) så vi har råd att betala den räkningen. Tösen får väl hjälpa oss i sommar med att betala tätning av fönster och dörrar.
Här uppe på "kalfjället", timmerbilarna dundrar fortfarande förbi knuten med fulla lass, så är det kallare än på många år, men mindre snö. Den fantastiska snöslungan har  bara varit ute på jobb 3 ggr i år! Vi brukar ju annars få skotta flera gånger i veckan.

Barnen drog i allafall på sig rejäla förkylningar som sedan smittat Hasse med influensa. Själv var jag ju pigg som en mört till i fredags, då min kära tjänstebil inte pallade de -28 grader som rådde i Rättvik. 2 timmars väntan på bärgning, inte pga dem för de kom på 10 minuter, men på grund av den servicefirma vi enligt avtal först måste ringa, som sedan larmar assistans-kåren. De hade stressigt på sitt varma sköna kontor i södra delen av Sverige. Så nu väcktes min kroniska blåskatarr till liv igen, tackar för det. Så halta och lytta kan vi nu stötta varandra ut till våra käraste i stallet och pyssla om dem.

Tösen får återigen gå själv med Maya Mystica och Kellie. Lugnast så. Elite är alldeles för klumpig i sin lek och det stressas med hö-ätandet. Pigge som alltid går för sig själv i stora flocken, lyckas alltid hitta de största högarna och äter sig för fet, trots kyla. Och som sagt vår guldklimp Maya har blivit skadad! Vill ju inte peka ut någon men... Hon har troligen fått sig en spark ( av en sko och broddlös bakhov) och att det skulle röra sig om lilla Kellie är inte troligt. Bakhasen är rejält svullen och hon haltade första dagen. Och vi har ju "någon" här som inte kan hålla reda på sina förbannade slingerväxter, utan far runt, runt. Men herrejesus vad hon kan röra på sig.
Men hon gör inga vidare framsteg med att lyfta upp bakbenen, så ingen skoning i sikte ännu.
Blev boxvila  för Maya med Tösen en dag och sedan egen hage igen. Tösen förstår. Det ska inte springas utan ta det lugnt. Med Aloe gel så tycks hon få smärtlindring och det verkar inte vara något allvarligare i allafall.

Men inga fler risker, nu får de ha delade hagar, så även Pigge kan känna sig trygg. Hon fick sig dock en spark igår rakt över senan på bakbenet, men tycks bara vara en skråma.

Tösen har vuxit sig än muskulösare under vintervilan, ( 10 år gammal) och vi funderar lite på om hon har magnesiumbrist. Går ju åt en del när hon svettas så mycket på och till banan och hennes fascination för gröna växter och borsttistlar kan hänga ihop med det. Ska titta närmare på det och hennes syn, vi avvaktar fortfarande Strömsholmsresan pga kylan. Vill inte åka med en genomsvettig häst när det är så kallt, i flera timmar.

Jag har också inlett ett nytt projekt. Projekt bli en fjärde del mindre. Inte för min fåfängas skull, utan i hopp om att kunna börja rida lite mer igen. Unghästar, ponnyer och icke viktbärande kallblod skulle uppskatta det. Är ju ingen barnlek direkt, men efter att ha strategin klar så kanske jag kommer igång någorlunda iallafall...

Ingen bantning, äta fem gånger om dagen, men lagom... Lagom innebär inte att man bara för det är lunchbuffé måste äta sin plånbok nöjd, utan att man tar en lagom portion. Inget godis eller fikande... utom något litet till helgen. Mer motion. Och sist men inte minst peppgänget på siten Bukefalos som tillsammans har satt första delmål till den 28 februari. Sedan börjar vi om igen... osv, tills vi minskat bort oss själva.

Spännande att ta del av andras erfarenheter... gäller även hästar, som namnet antyder på siten. Finns riktigt mycket otrevliga påhoppare men också varma trevliga och kunniga surfare. Fick rådet att ge lilla Kellie äppeljuice i dricksvattnet, då hon pga av kylan inte vill dricka iskallt vatten. Och visst, vem kan motstå 10 liter äppeljuice med riktigt härlig sockersmak? Inte en shettis iallafall... så nu hoppas vi på en gladare , friskare kuse utan diabetes eller fång. Men man kan väl inte låta henne torka ut, och skrumpna som ett litet russin? Då kanske Elite äter upp henne av misstag.





/Mia

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback