Ingen söndagsvila här inte...

Idag var det  drägliga -7 grader ute och lite snöfall. Så Maya fick äntligen sela på vagnen igen, efter några veckors tömkörning. Maya blev lite stressad för ett tag sedan, när hon och Hasse möte en mycket dålig bilförare. Han tog upp hela grusvägen med sin stora bil... och vägrade backa när de möttes. Försök att vända med speedcart och häst på en smal väg? Så Hasse och Maya fick backa ( !!) istället till närmsta mötesplats och sedan tvingas möta den stota bullriga bilen. Det bev lite för mycket och hon slog några gånger i vagnen sedan.

Så vi tog ett steg tillbaka, vilket också var bra för hennes fysiska tillväxt. Som ni ser har damen fått en präktig kälkbacke där bak. 
Utrustad med slagjord för att om hon mot förmodan skulle slå igen, så kommer hon inte upp med benen över vagnen och riskerar att sparkas eller fastna själv. Hon känns inte som någon osäker eller opålitlig häst, utan bara ung och oerfaren. Men eftersom vi efter den tragiska olyckan i Rättvik ändå tänker använda slaggjord och långvagn i snabbjobb framöver på banan, så kan hon lika gärna vänja sig. Så himla dumt att låta bli. Den är inte i vägen, känns inte om den inte behövs så varför låta bli? Kanske dags att göra dem lite snyggare och modernare för att det ska passa in i den så modemedvetna hästsporten...



Men travet är verkligen trögt! Det finns så otroligt litet utbud med utrustning om man jämför med ridsporten. Dessutom är allt som bär "travstämpel" (Wahlsten, Finntack etc) bra mycket dyrare än annat. Jämför täcken till exempel... Ett täcke från Finntack är ju knappast gjort i guld om man jämför med andra?

Nä, kanske dags att utveckla det lite..... Jag är iallafall dödstrött på jobbet och skulle mer än gärna hitta på något annat mer inspirerande. Får väl hitta en investerare först...... Eller vinna storvinsten på Lotto, skulle inte sitta så dumt, tack så mycket. (Jag kan utan problem sitta och dagdrömma 6-7mil i bilen om vad jag skulle kunna hitta på med säg 103 miljoner, den senaste storvinsten som gick till ett gäng damer i Vikmanshyttan.)

Åter till Maya. Hon bjöd verkligen på en liten show idag. Maya älskar ju bling bling...... Och vem kom inte till stallet idag om inte Elina, med en alldeles splitter ny skötlåda i rosa! Med rosa borstar och guldglitter...  När Elina tog fram den flippade Maya ur. Hon fick en tapir nos ( ni vet en sådan där lång som brukar komma fram när man kliar hästen alldeles extra skönt) och sedan satte hon upp nosen i vädret och flemade med hela överläppen. Sedan gav hon upp ett litet "hingst-gnägg" som om hon försökte få den lilla rosa plastlådan med guldglittret att lockas till henne. Hm..... märklig dam det där.



Kellie fick bli ompysslad och tycks inte ha något emot det alls...



Hur gick det för Maya då? Jodå..... hon skötte sig exemplariskt och har idag joggat några km. Bra tempo, lättreglerad och med fina steg i balans och takt. Och som hon strålade!





Och en liten ridtur för andra.......




En trevlig andra advent önskar vi er!


Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback