Jamen så var vi med kines då!

I ett litet gulligt torp ett stenkast från Enköpings station, bor Agnes med sina f.n 18 hundar, och en katt. Där finns både Chinese Crested, nakna och powder puff samt Irländsk setter.
Och varför glömde vi kameran hemma?
Vilken syn med alla dessa kineser, i glada färger och teckningar som alla ska hälsa, sitta i knät, och klias. De är så kärvänliga och goa, roliga och charmiga.

Jag uppvaktades av flera som turades om att ligga i knäet, och Hasse fullkomligt occuperades av den 4-åriga tiken Cherrie. Det var både Sandras och Hasses första möte med denna ras, och det var så rätt! Tänk er när Hasse gosar med den lilla feminina, varma kärvänliga tiken och hon fullkomligt lyser när han pratar med henne. Plötsligt utbrister han om en annan tik som smyger upp  i knät, men den ser ju ut som hon ni vet... människan.... kändisen... som vann melodifestivalen förra året, MALENA ERNMAN!
Och ja, det gjorde hon! Samma kritvita hår, och självklara stjärnstatus. Oj, oj...
Och uppfödaren erbjöd oss genast att ta tiken också, därför att hon skulle inte ställas ut mer, eller avlas på, och hon hade "torra ögon" då tårkanalerna torkar ut, och behöver hjälp med droppar.

Men vi ska bara ha EN hund, sa Hasse bestämt, och det var ju en puff. Men och andra sidan hade hon lika gärna kunnat följa med och kurat i soffan, för de är som gjorda för varann hon och Hasse. Sandra och jag såg framför oss Hasse gå med henne på Bjurs... Snacka om att gubbarna skulle sätta kaffet i strupen...


Däremot ringde han genast till sonen och hans sambo, för att tala om att han hittat den perfekta hunden till dem, så kan ju han passa den ibland när de jobbar. "Kinesisk nakenhund???!!!" skrek Niklas i luren... Ja, ja vi får väl se om de törs följa med och hälsa på när vi hämtar hem vår lilla kille på onsdag:

Yrar I Am What I Am. Jodå det heter han men kallas för Isak.
Isak är en liten reserverad kille som inte sticker ut, och han är precis lagom liten och lagom aktiv för Sandra att hantera. Vänlig, stillsam och uppfostrad för att bara vara 6 månader. Hann smög mest och gömde sig, tills hann med en mild knuff landade i Sandras knä, då upfödaren lämpade av honom. Fast bestämd att han skulle sälja in sig. Medans 17 andra hundar gärna hade tagit hans plats, lade han sig förnöjsamt i hennes knä, och blev kvar där i timmar, och spanade på oss under lugg.
Sandra och Isak fann varann, och de kommer säkerligen bli bästisar. Möjligen kan en viss Misse bli lite putt, men vi får väl ge henne lite extra Pussi med laxforellsmak.
Som grädde på moset kom huskatten hem med en rejäl åkersork, som han gärna bjöd på. Mysigt!

Så nu har vi mycket att stå i, besöka banken, ordna sovplats, köpa mat, borstar, schampo mm.

Hästarna går på bete och har det bra. Sedan Piggelin flyttade har de blivit lugnt i flocken och de tre som är kvar makar in sig i lösdriften på nätterna eller vid regn, och lägger sig alla tre till ro i halmen, och snarkar så taket nästan lyfter. Och vi har självklart klippt ner hela häcken utanför fönstret, för att kunna smyga upp på natten och titta på dem.

Nu måste vi sova och drömma drömmar om vår lilla kille. Ps. mamma..... det finns mallar för att sy hundpyjamaser  och overaller för små kineser på Chinese Crested klubbens sida om du är sugen, såg dock inte till några MAO-kläder......

God natt!/Mia




Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback